Întrunire cu preoții și profesorii de religie în Parohia Mal

Întrunire cu preoții și profesorii de religie în Parohia Mal

Album foto
Cercurile pastoral-misionare organizate de Episcopia Caransebeșului cu prilejul Anului misiunii în parohie și mănăstire azi, au continuat joi, 7 mai, în Parohia Mal din Protopopiatul Caransebeș
Autor: Serviciul Prezidial
Cercurile pastoral-misionare organizate de Episcopia Caransebeșului cu prilejul Anului misiunii în parohie și mănăstire azi, au continuat joi, 7 mai, în Parohia Mal din Protopopiatul Caransebeș. Astfel prima parte a întrunirii Cercului pastoral –misionar Valea Bistrei I, s-a desfășurat în Biserica parohială cu hramul „Duminica tuturor sfinților”, prin oficierea Sfintei Liturghii. La momentul potrivit doi dintre preoții slujitori au prezentat o predică și o cateheză în prezența Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului. La final a fost oficiată și o slujbă de pomenire pentru toți păstorii de suflete din parohiile aparținătoare cercului.

Prezidată de Preasfințitul Părinte Lucian conferința din cea de-a doua parte a întâlnirii, a adunat laolaltă preoții parohi și profesorii de religie din arealul cercului, precum și clericii Așezământului Social Glimboca. Pe lângă susținerea referatului de către părintele Ioan Negrei de la Parohia Cireşa, cu tema „Parohia, mediul de cunoaştere şi transmitere a credinţei: predicarea, catehizarea (evanghelizarea) şi educaţia religioasă în viaţa parohiei ortodoxe române”, au fost purtate și discuții cu privire la colaborarea clericilor și profesorilor de religie pentru dinamizarea misiunii pe care aceștia o intreprind în unitățile parohiale, respectiv în unitățile de învățământ. De asemenea conferința a cuprins și o meditație biblică pe marginea textului scripturistic: „Dacă vă propovăduieşte cineva altceva decât aţi primit, să fie anatema!” (Gal. 1, 9), susţinută de părintele Petru Itineanţu de la Parohia Obreja.

„I-am îndrumat pe preoții noștri și pe profesorii de religie pentru a ține candela aprinsă, în primul rând a rugăciunii, dar și a propovăduirii și a misiunii în aceste parohii și în școlile unde profesorii își desfășoară activitatea. Totodată au fost analizate și soluțiile pentru a intensifica lucrarea social-filantropică a Bisericii, atât de necesară la ora actuală. De asemenea am discutat și despre educația tinerilor, mai ales că anul viitor Biserica noastră va avea o temă importantă, fiind anul 2016 declarat de Sfântul Sinod ca anul educației tinerilor. Așadar am stabilit înmulțirea centrelor de tineret, existente deja în Episcopia noastră”, a arătat Preasfințitul Părinte Lucian.

Cercul pastoral –misionar Valea Bistrei I a fost cea de-a opta întrunire cu preoții și profesori de religie, dintre cele nouăsprezece organizate de Episcopia Caransebeșului în acest an.


Data: 8 mai 2015 • Vizualizări: 854