Întrunire cu preoții la nivelul Protopopiatului Băile-Herculane

Întrunire cu preoții la nivelul Protopopiatului Băile-Herculane

Album foto
Ultima întrunire cu toți preoții de la nivelul fiecărui protopopiat al Episcopiei Caransebeșului s-a desfășurat în Parohia Iablanița din Protopopiatul Băile Herculane, luni, 28 noiembrie
Autor: Serviciul Prezidial
Ultima întrunire cu toți preoții de la nivelul fiecărui protopopiat al Episcopiei Caransebeșului s-a desfășurat în Parohia Iablanița din Protopopiatul Băile Herculane, luni, 28 noiembrie. În Biserica cu hramul „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” din Iablanița , s-au adunat toți clericii din cuprinsul Protopopiatului Băile Herculane, pentru a participa la conferinţa semestrială de toamnă. Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi a săvârşit Sfânta Liturghie, în cadrul căreia toţi clericii s-au împărtăşit cu Sfintele Taine.

Cea de-a doua parte a conferinței s-a desfășurat la căminul cultural din localitate. Aici s-au vizionat două filme documentare cu privire la anul omagial declarat în Patriarhia Română, precum și despre tema locală a eparhiei. Primul documentar, realizat de Trinitas TV, intitulat „Antim Ivireanul, fiu al Georgiei și părinte al Țării Românești” a fost dedicat Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul. Cel de-al doilea material multimedia, realizat de Sectorul Cultural al Episcopiei Caransebeșului a cuprins informații despre publicaţia Eparhiei, „Foaia Diecezană”, care anul acesta a împlinit 130 de ani de existenţă.

La finalul conferinței au fost discutate, analizate și dezbătute și diferite aspecte de ordin administrativ-gospodăresc şi pastoral-misionar, cu care se confruntă preoții de pe raza Protopopiatului Băile Herculane.

Conferințele pastoral-misionare cu toți preoții din cele patru protopopiate ale Eparhiei, au avut drept scop, în primul rând comuniunea euharistică, precum și asimilarea de noi informații cu privire la viața pastoral-misionară a preoților, luând exemplul înaintașilor, care au slujit cu devotament și jertfelnicie Biserica lui Hristos.


Data: 29 noiembrie 2016 • Vizualizări: 545