Întrunire cu tinerii la Reșița

Întrunire cu tinerii la Reșița

Album foto
Tineri și copii de la mai multe centre de tineret ale Episcopiei Caransebeșului au participat vineri, 5 februarie, la Simpozionul intitulat „Tinerii ortodocși azi”
Autor: Serviciul Social-Misionar
Tineri și copii de la mai multe centre de tineret ale Episcopiei Caransebeșului au participat zilele trecute, la Simpozionul intitulat „Tinerii ortodocși azi”. Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, evenimentul s-a desfășurat în Sala de ședințe a Protopopiatului Reșița. Reprezentanții a cinci centre de tineret au prezentat în prima parte a întâlnirii câteva lucrări cu teme propuse despre cum înțeleg tinerii Ortodoxia, fericirea, libertatea, relația cu duhovnicul, dar și cum îl putem întâlni pe Dumnezeu prin intermediul internetului.

Simpozionul a continuat prin organizarea tinerilor pe grupe de lucru, unde fiecare echipă a pus pe hârtie gânduri cu privire la anumite probleme de actualitate în dezvoltarea corectă și sănătoasă a tinerei generații. În urma „furtunii” de idei, grupurile de copii și-au prezentat temele dezbătute, antrenându-se în discuții unii cu alții.

„Ne-am bucurat să vedem că tinerii prezenți aici la Reșița s-au dovedit a fi în primul rând foarte curioși și foarte dornici să afle lucruri noi, dar și să împărtășească multe din cunoștințele și din nedumeririle specifice vârstei. Faptul că observăm că tinerii sunt dornici să cunoască cuvântul lui Dumnezeu, să cunoască învățătura de credință a Bisericii și să interacționeze într-un mod plăcut unii cu alții, ne încredințează că lucrarea misionară cu tinerii în forma aceasta, specifică mai degrabă educației non-formale, este binevenită și putem să spunem că este actuală și potrivită pentru generația de tineri, mai ales că știm că anul acesta este dedicat educației religioase a tineretului creștin ortodox. Dezbaterile vii, concluziile foarte pertinente și mature ale tinerilor, ne dau speranța că aceasta este o generație frumoasă și în nici un caz nu este o generație pierdută, ci este o generație dătătoare de speranță pentru societatea noastră, dar mai ales pentru Biserica lui Hristos”, a subliniat părintele Mihai Ciucur, inspector în cadrul Departamentului de tineret al Episcopiei Caransebeșului.

Tinerii prezenți la simpozion au fost de la Centrele de tineret Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril Moniom, Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril Reșița, Bocșa-Vasiova, Sfântul Stelian Bocșa Română, precum și de la Bocșa Montană.

„Aceste simpozioane cu caracter didactic și duhovnicesc au rolul de a ne apropia pe noi, tinerii, unii de alții, de a ne îndemna să comunicăm mult mai mult și de a ne încuraja să aflăm răspunsurile la întrebările noastre diverse și specifice tinereții”, a mărturisit Anita, o tânără membră a Centrului de Tineret Moniom.

Acest gen de întrunire s-a desfășurat și la Oravița și Caransebeș, participanți fiind tineri și copii de la celelalte centre de tineret ale Episcopiei Caransebeșului.


Data: 6 februarie 2016 • Vizualizări: 678