Întrunirea Cercului pastoral-misionar Caransebeș

Întrunirea Cercului pastoral-misionar Caransebeș
Marți 27 februarie, la biserica Parohiei „Intrarea Domnului în Ierusalim” din Caransebeș, a avut loc întâlnirea preoților din centrul pastoral-misionar Caransebeș
Autor: P. On. Ilie-Florin Ciucur
Marți 27 februarie, la biserica Parohiei „Intrarea Domnului în Ierusalim” din Caransebeș, a avut loc întâlnirea preoților din centrul pastoral-misionar Caransebeș.

În deschiderea acestei întâlniri s-a săvârșit Acatistul Mântuitorului Iisus Hristos, la care au slujit pr. Cristian Mokesch de la Parohia „Pogorârea Sfântului Duh” - Caransebeș, pr. Alexandru Gana de la Parohia Constantin Daicoviciu și pr. Trandafir-Cosmin Brebu de la Parohia „Intrarea Domnului în Ierusalim” - Caransebeș. La sfârșitul acatistului s-a făcut și o slujbă de pomenire în amintirea Făuritorilor Marii Uniri din 1918 de la Alba Iulia.

În continuare, a urmat expunerea referatelor după cum urmează: pr. Mihai Iliuș de la Parohia „Nașterea Sf. Ioan Botezătorul” - Caransebeș a susținut un referat cu tema „Penticostalii”, în care a prezentat istoricul, doctrina, evoluția și modul de răspândire al cultului. Pe marginea acestui subiect a intervenit pr. Ioan Dumitrașcu de la Parohia Tincova, care a dat detalii din experiența sa proprie și din modul cum aceștia s-au răspândit în Caransebeș și în satele din împrejurimi. Tot pe marginea acestui subiect a luat cuvântul și pr. Teodor-Dănuț Coste de la Parohia „Sf. Mare Mc. Gheorghe”.

Al doilea referat al acestei întâlniri cu tema „Sinodul de la Iași (1642) și unitatea credinței”, a fost susținut de pr. Ianăș Ambruș de la Parohia Sacu, în care a expus problemele dezbătute de acest sinod. Pe marginea acestui referat, pr. Laurențiu Iacob a expus anumite lămuriri și completări.

După prezentarea referatelor au fost transmise câteva comunicări administrative discuta diferite probleme pastoral-misionare din parohii. Întâlnirea s-a încheiat cu o rugăciune, stabilindu-se și locul următoarei întâlniri din luna martie și anume Parohia „Pogorârea Sfântului Duh” din Caransebeș.

Data: 2 martie 2018 • Vizualizări: 947