Întrunirea Cercului pastoral-misionar Reşiţa Montană

Întrunirea Cercului pastoral-misionar Reşiţa Montană

Album foto
În Parohia Cuptoare-Secu din Protopopiatul Reşiţa a avut loc joi, 5 martie, cel de-al doilea Cerc pastoral-misionar din Episcopia Caransebeşului
Autor: Serviciul Prezidial
În Parohia Cuptoare-Secu din Protopopiatul Reşiţa a avut loc joi, 5 martie, cel de-al doilea Cerc pastoral-misionar din Episcopia Caransebeşului. În prezenţa Preasfinţitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, întâlnirea a debutat cu săvârşirea Liturghiei Darurilor înainte sfinţite, în biserica parohială „Sf. M. Mc. Dimitrie”, oficiată de un sobor de preoţi din Cercul pastoral-misionar Reşiţa Montană.

În cadrul Sfintei Liturghii a fost susţinută o predică şi o cateheză de către doi dintre preoţii slujitori. În contextul Anului comemorativ al păstorilor de suflete, după rugăciunea amvonului, s-a oficiat o slujbă de pomenire pentru clericii adormiţi în Domnul, care au păstorit în parohiile aparţinătoare centrului.

„Avem nevoie în aceste zile de mai multă fermitate din partea preoţilor şi profesorilor de religie astfel încât Ora de religie să rămână inclusă în trunchiul comun şi cât mai mulţi părinţi să îşi înscrie copii la orele de religie pentru că şi profesorul de religie este un misionar în şcoală şi un propovăduitor al Evangheliei de la catedră. Credem că şi această întâlnire de la Cuptoare-Secu cu preoţii şi profesorii de religie din acest Centru pastoral-misionar a fost o întâlnire benefică şi cu toţii au plecat îmbunătăţiţi şi determinaţi să continue misiunea sfântă pe care Mântuitorul Hristos ne-a încredinţat-o”, a subliniat Preasfinţitul Lucian.

În continuare a avut loc conferinţa „Parohia, spaţiu de slujire pastorală şi de aplicare a teologiei în viaţa comunităţii”, fiind prezenţi toţi clericii, conducătorii aşezămintelor monahale şi profesorii de religie din Cercul pastoral-misionar Reşiţa Montană. Astfel a fost susţinută o meditaţie biblică, un referat şi s-au purtat discuţii pe marginea temei, dezbătându-se şi probleme pastorale din unităţile parohiale. De asemenea profesorii de religie au prezentat activităţile pe care le desfăşoară în unităţile şcolare, respectiv în parteneriat cu Biserica. La nivelul Episcopiei Caransebeșului sunt organizate 19 centre pastoral-misionare.


Data: 6 martie 2015 • Vizualizări: 523