Ion Creangă: amintiri, amintiri…

Ion Creangă: amintiri, amintiri…
Luni, 6 aprilie, elevii claselor a V-a B şi a VI-a A ai Şcolii Gimnaziale Nr. 7 din Reşiţa, au participat la câteva acţiuni dedicate împlinirii a 178 de ani de la naşterea scriitorului Ion Creangă
Autor: Prof. Daniela Giulvezan
Luni, 6 aprilie 2015, elevii claselor a V-a B şi a VI-a A ai Şcolii Gimnaziale Nr. 7 din Reşiţa, au participat la câteva acţiuni dedicate împlinirii a 178 de ani de la naşterea scriitorului Ion Creangă.

Pentru a sublinia dragostea şi preţuirea pe care le au faţă de operele acestui autor, atât de apropiat de sufletele celor mici copiii, pregătiţi şi însoţiţi de prof. Daniela Giulvezan şi prof. Ortensia-Diana Raţiu, au poposit mai întâi la Bibilioteca Judeţeană „Paul Iorgovici” , secţia dedicată vârstei a treia. Aici au fost întâmpinaţi cu multă căldură de d-na bibliotecar Elisaveta Berbentia, care le-a spus câteva cuvinte despre cărţile pe care biblioteca poate să le pună la dispoziţie tuturor cititorilor pentru a afla cât mai multe despre clasicii literaturii române, printre care se numără şi Ion Creangă.

După acest scurt moment introductiv, elevii clasei a V-a B s-au referit la viaţa şi activitatea literară a autorului „Amintirilor”, după care câţiva copii din clasa a VI-a A au prezentat două scenete având la bază povestirile Prostia omenească şi Povestea unui om leneş. Scenetele au fost interpretate cu mult umor de copii, care au lăsat emoţiile la o parte, transformându-se pentru câteva momente, în micuţi actori. Efortul lor a fost răsplătit cu aplauze de către toţi cei prezenţi.

În continuare, elevii însoţiţi de doamnele diriginte Daniela Giulvezan şi Diana Raţiu au pornit spre Biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel-Govândari”, Reşiţa, mai exact spre sala multimedia a Oficiului parohial, unde au fost aşteptaţi de părintele protopop Petru Berbentia, care le-a oferit posibilitatea de a vedea o ecranizare mai veche, dar foarte reuşită a Amintirilor din copilarie.

Întreaga acţiune dedicată omagierii lui Ion Creangă a luat sfârşit în jurul orei 13, la şcoală, unde elevii şi-au exprimat impresiile referitoare la cele petrecute. Menţionăm că aceste activităţi se înscriu în seria celor dedicate Şcolii altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!

Data: 6 aprilie 2015 • Vizualizări: 1013