ÎPS Nicolae Corneanu omagiat la Caransebeș

ÎPS Nicolae Corneanu omagiat la Caransebeș

Album foto
În ajunul sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, în Sala de festivităţi a Episcopiei Caransebeşului s-a desfăşurat o manifestare culturală în memoria ÎPS Nicolae Corneanu
Autor: Serviciul Prezidial
În ajunul sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, sâmbătă, 5 decembrie, în Sala de festivităţi „Episcop Elie Miron Cristea” a Episcopiei Caransebeşului s-a desfăşurat o manifestare culturală în memoria ÎPS Nicolae Corneanu, la un an de la trecerea la Domnul. Evenimentul a avut loc în prezenţa Preasfinţitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului şi a cuprins lansarea volumului „Mitropolitul Nicolae Corneanu (1923-2014)”, omagiul caransebeşenilor la un an de la trecerea în veşnicie. De asemenea au fost lansate cu această ocazie încă trei volume avându-i ca autori pe Pr. Dr. Constantin Cilibia „Băile Herculane, istorie și spiritualitate”, Pr. Prof. Conf. Dr. Vasile Petrica „Titu Maiorescu şi Banatul” şi Prof. Univ. Dr. Dumitru Jompan „De la predecesori la contemporani”, articole şi studii de muzicologie. La această lansare de carte au fost prezenţi preoţi din municipiul Caransebeş, oameni de cultură, istorici, elevi seminariști de la Seminarul Teologic „Ioan Popasu” din Caransebeş, precum și alți caransebeşeni iubitori de cultură.

„Ne-am bucurat că în ajunul ocrotitorului spiritual al mitropolitului Nicolae Corneanu am lansat aceste volume și în mod special pe cel închinat arhipăstorului nostru. Caransebeșenii i-au adus un pios omagiu pentru că trăim și ne rugăm în Betleemul Mitropolitului Nicolae, în cetatea Caransebeșului, unde el s-a născut, a învățat și în apropiere, la Obreja, a fost hirotonit la vârsta de 20 de ani diacon de episcopul Caransebeșului Veniamin Nistor. Așadar, la finele anului închinat marilor păstori de suflete, un an special pentru Episcopia noastră, când sărbătorim 150 de ani de la înființarea Episcopiei Ortodoxe Române a Caransebeșului, am adus cinstire mitropolitului Nicolae Corneanu, un mare păstor de suflete din Biserica Ortodoxă Română”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.

În deschiderea momentului festiv părintele Daniel Alic, consilier cultural al Episcopiei Caransebeşului a prezentat cele patru volume, iar mai apoi fiecare membru al prezidiului, format din preoți profesori universitari și istorici care s-au implicat pentru a ieși de sub lumina tiparului cărțile expuse, au evocat aportul lor în această lucrare minunată. Seara a fost încununată de cuvântul Preasfințitului Părinte Lucian, care a scris prefața celor patru volume și care a pus la sufletul celor prezenți momentele cele mai importante din viața Preasfinției Sale trăite alături de unul dintre cei mai mari păstori de suflete, ÎPS Nicolae Corneanu.


Data: 6 decembrie 2015 • Vizualizări: 694