Istoricul Protopopiat al Caransebeșului are un nou protoiereu

Istoricul Protopopiat al Caransebeșului are un nou protoiereu

Album foto
Cel de-al 20-lea protopop al Caransebeșului a fost instalat astăzi de către Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului
Autor: Serviciul Prezidial
Cel de-al 20-lea protopop al Caransebeșului a fost instalat astăzi de către Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului. Cu acest prilej la Catedrala istorică „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Caransebeș a fost săvârșit un Te Deum, un polihroniu și a fost hirotesit întru protopop părintele Ilie Florin Ciucur. Părintele consilier administrativ-bisericesc al eparhiei, Alin Vasile Câmpean a dat citire și Gramatei episcopale la instalarea protopopului, după care noul protoiereu al Caransebeșului a citit jurământul sau actul de fidelitate și onestitate față de Biserică. La acest eveniment festiv au fost prezenți membrii Permanenței Consiliului Eparhial a Episcopiei Caransebeșului, precum și toți clericii din Protopopiatul Ortodox Caransebeș.

„Îi mulțumim cu această ocazie părintelui protopop onorific Liviu Drăgan, care a condus acest Protopopiat cu multă responsabilitate și demnitate timp de 17 ani, a lucrat cu timp și fără timp pentru bunul mers a parohiilor ce formează Protopopiatul Caransebeș. Cu 1 iulie a fost numit și astăzi instalat, noul protopop și credem într-o eficientizare și intensificare a misiunii și dinamizare a vieții pastorale, dar și administrativ-gospodărești. Credem că părintele Florin a dat dovadă și până acum de fidelitate, ascultare și dragoste și credem pe mai departe că sfinția sa va fi alături de toți preoții și credincioșii acestui Protopopiat și în cel mai scurt timp sediul Protopopiatului va fi amenajat, astfel încât administrația oficiului protopopesc să se desfășoare în cele mai bune condiții. Avem nevoie de mai multă misiune, într-o lume din ce în ce mai complicată și duplicitară, provocările sunt multiple, problemele sunt crescânde și avem nevoie de oameni tineri, dinamici, activi, care să îmbunătățească în adevăratul sens al cuvântului viața administrativă a Bisericii noastre”, a subliniat Părintele Episcop Lucian.

Protopopiatul Caransebeș este alcătuit din 73 de parohii, iar începând din acest an va avea un nou sediu. Părintele protopop Ilie Florin Ciucur s-a născut în data de 13 mai 1983. A studiat la Seminarul Teologic Ortodox „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeș între anii 1997 – 2002 și a urmat cursurile Facultății de Teologie - Istorie din cadrul Universității „Eftimie Murgu” din Reșița între anii 2002-2006. Între 2006 și 2008 a urmat cursuri de masterat la Facultatea de Teologie „Ilarion V. Felea” din Arad. A fost hirotonit diacon la data de 15 august 2005 pentru catedrala istorică „Sf. M. Mc. Gheorghe” din Caransebeș.

A fost hirotesit arhidiacon în data de 31 octombrie 2010, iar de la 1 noiembrie același an a fost numit în funcția de inspector la Centrul Eparhial, îndeplinind misiunea de diacon ceremonial al chiriarhului. În data de 15 august 2016 a fost hirotonit preot pentru catedrala episcopală „Învierea Domnului” din Caransebeș, fiind hirotesit iconom stavrofor. Din anul 2014 este cadru didactic la Seminarul Teologic Ortodox „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeș pentru disciplinele: Tipic bisericesc și Liturgică.


Data: 4 iulie 2017 • Vizualizări: 5098