La o poveste cu scriitorul Alexandru Potcoavă

La o poveste cu scriitorul Alexandru Potcoavă
Sâmbătă, 30 septembrie, la demisolul Catedralei Episcopale „Învierea Domnului” și „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Caransebeș va avea loc un eveniment de cultură
Autor: Serviciul Cultural
Sâmbătă, 30 septembrie, la demisolul Catedralei Episcopale „Învierea Domnului” și „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Caransebeș va avea loc un eveniment de cultură dedicat în special tinerilor, dar și celor ce doresc să se împărtășească de prezentarea a două cărți și să intre în dialog cu autorul lor.

Începând cu ora 17:00, invitatul special la Cercul de lectură „Fărămituri de lectură cu ceai” va fi scriitorul Alexandru Potcoavă ce va prezenta un volum de poezie intitulat „Într-o zi nu ne vom mai recunoaște” și un altul de povestiri intitulat „Ce a văzut Parisul”. Cei prezenți vor avea ocazia să adreseze întrebări scriitorului, care va oferi auditoriului informații despre mesajul ce a dorit să-l transmită în aceste două volume, pentru că citându-l pe Alexadru Potcoavă „sunt un tip empatic, prietenos, cu care te poți întinde la o poveste și după lansare”.

Alexandru Potcoavă s-a născut la Timișoara, în 1980 și este licențiat în Litere. A publicat două volume de poezie – „alexandru potcoavă iar bianca sta-n alex”, Ed. Marineasa, 2001 – pentru care a primit Premiul de debut al Uniunii Scriitorilor din România, filiala Timişoara și „Într-o zi nu ne vom mai recunoaște”, Casa de editură Max Blecher, 2016; două romane – „Pavel şi ai lui”, Ed. Brumar, 2005 și „Şoimii patriei trebuie să fie întotdeauna veseli!”, Ed. Tracus Arte, 2011; precum și o carte de proză scurtă – „Ce a văzut Parisul”, Ed. Herg Benet, 2012. Textele sale au fost incluse în mai multe antologii și reviste din România, Ungaria, Serbia, Croația, Italia și Israel. A susținut lecturi la Bucureşti, Cluj, Iași, Brașov, Oradea, Arad, Chișinău, Kikinda, Belgrad, Paris.

Manifestarea va fi organizată de Colegiul Național C.D. Loga, Centrul de Voluntariat Alexandra Florea” și Centrul de tineret „Acoperământul Maicii Domnului” din Caransebeș.

Data: 29 septembrie 2017 • Vizualizări: 317