Lansare de carte în Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Anina

Lansare de carte în Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Anina
Zilele trecute, a avut loc la Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Anina, lansarea cărții „Anina. Geografie și Istorie”
Autor: Pr. Alin Muntean
Zilele trecute, a avut loc la Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Anina, lansarea cărții „Anina. Geografie și Istorie”, scrisă de către istoricul Cristian - Liviu Mosoroceanu și părintele Muntean Alin. La acest eveniment care a făcut parte din cadrul amplului program al Taberei de Literatură și Creație, ediția a II-a, de la Anina, zona Mărghitaș, între zilele 2 - 5 septembrie 2015, au participat din partea Episcopiei Caransebeșului, părintele arhim. Constantin Timiș, vicar eparhial, cât și părintele Daniel Alic, consilier cultural, care a și moderat întrunirea desfășurată cu ocazia acestei lansări. În cuvântul de deschidere, părintele consilier a subliniat atât importanța acestei lucrări cu caracter monografic, evidențiind strânsa legătură existentă între viața localității și cea a bisericii ortodoxe locale, cât și evoluția acestora în timp.

În continuare au mai luat cuvântul domnul Ilie Chelariu, redactorul șef al Editurii „Eubeea” și al revistei „Orient latin” din Timișoara, apoi primarul localității Anina, domnul Gheorghe Românu, cât și cei doi autori ai cărții, iar din partea presei, domnul Matei Schinteie. La eveniment au mai participat pe lângă preoții Marius Negoiță și Horia Mailat, reprezentanți ai autorităților locale, scriitori și poeți din Banat, profesori și cadre didactice, cât și credincioși ai bisericii.

Cartea este o monografie a orașului Anina din punct de vedere geografic și istoric, însă ca această monografie să fie una cât mai completă, autorii intenționează ca în cursul acestui an, să mai publice încă două lucrări, în acest sens: una prin care să fie evidențiată, într-o formă cât mai completă, viața localității din punct de vedere social și cultural, iar alta să surprindă evoluția economică a localității în timp.

Data: 10 septembrie 2015 • Vizualizări: 655