Lansare de carte la Anina

Lansare de carte la Anina
În biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Anina a fost lansată cea de-a patra carte „Ființa în gândire și vorbire” a părintelui doctor Muntean Alin
Autor: Pr. dr. Alin Munteanu
În biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Anina a fost lansată cea de-a patra carte „Ființa în gândire și vorbire” a părintelui doctor Muntean Alin, alături de cel de-l patrulea număr pe 2012 al revistei de cultură „Arcadia”, la care părintele este colaborator.

La eveniment au participat domnul primar Gheorghe Românu, împreună cu viceprimarul oraşului Anina, Dorinel Ungureanu, părintele Gheorghe Șuveți din parohia învecinată„Sfânta Treime”, cât și un număr de peste 120 de invitați, dascăli, poeți, oameni de cultură, dar și credincioși ai parohiei noastre. Prefațarea cărții a fost realizată de către domnul profesor Gheorghe Popovici, prorectorul Universității „Eftimie Murgu” din Reșița, care în cadrul prezentării sale a arătat ieșirea lumii din sfera ființei prin materializarea concepției acesteia, dar și posibilitatea de a păși în câmpul specific ființei prin procesul de spiritualizare a trăirii și mentalității, în centrul căreia trebuie reașezat Dumnezeu.

În expunerea video-proiectată, părintele Muntean Alin a arătat care sunt consecințele demersului de obiectualizare a ființei la nivelul gândirii umane, și ce anume reprezintă cauza trăirii ființei din perspectiva lui „a avea”, prin ieșirea acesteia din perimetrul lui „a fi”. La sfârșitul expunerilor și aprecierilor realizate de interlocutori, corul bisericii „Sfinții Împărați” a susținut un concert de colinde. În cadrul Adunării Eparhiale, întrunită pe data de 15 decembrie, părintele Muntean Alin, mebru al acesteia, a dăruit câte o carte tuturor celor prezenți de față.

Data: 20 decembrie 2012 • Vizualizări: 718