Lansare de carte la Anina

Lansare de carte la Anina
Marți, 13 iunie, a avut loc la Liceul „Mathias Hammer” din Anina, sărbătorirea a 50 de ani de la inaugurarea actualei clădiri a școlii
Autor: Pr. Alin Muntean
Cu această ocazie au fost lansate cărțile Anina, așezare și istorie. Ghid informativ, cât și manualul opțional de educație civică Anina. Didactic auxiliar, realizate de către preotul Alin Muntean și jurnalistul și istoricul Cristian – Liviu Mosoroceanu, alături de profesoarele Viorica Burcaș și Lath Eszter care, în calitate de co-autori, au scris prezentările celor două cărți în limbile engleză și, respectiv, germană.

Prefața cărților a fost scrisă de către profesorul Cornel Mihai Boboescu, actualul director al liceului. La eveniment au luat cuvântul domnul profesor dr. și academician, Adrian Retezan, domnul Gheorghe Românu, primarul localității Anina, inginerul Gheorghe Tarasof, trei din cei patru autori ai cărții, profesorul Polgar Mircea, cât doamnele Gabriela Plestici și Adriana Rusu, în calitate de profesori pentru învățământul primar.

Domnul Cornel Boboescu a dat, în continuare, citire cuvântului de adresare transmis din partea doamnei profesoare Nicoleta Marcu, în calitate de director al Casei Corpului Didactic din Reșița. Cărțile, publicate la editura Artpress din Timișoara au fost tipărite cu sprijinul financiar exclusiv al Primăriei Anina. La sfârșitul evenimentului, fiecare din cei prezenți au primit câte o carte din Ghidul informativ, Didactic-ul auxiliar rămânând să fie distribuit ca manual de studiu elevilor de la școală.

Data: 14 iunie 2017 • Vizualizări: 566