Lansare de carte la Anina într-un moment aniversar

Lansare de carte la Anina într-un moment aniversar
Miercuri, 12 noiembrie, a avut loc la Anina aniversarea a 75 de ani de la târnosirea bisericii cu hramul ,,Sfinții Împărați Constantin și Elena”
Autor: Pr. Alin Muntean
Miercuri, 12 noiembrie, a avut loc la Anina aniversarea a 75 de ani de la târnosirea bisericii cu hramul ,,Sfinții Împărați Constantin și Elena”. Cu această ocazie, în prezența a numeroși credincioși, a fost săvârșit un parastas de pomenire a preoților slujitori răposați ai acestei biserici, cât și a tuturor ctitorilor și minerilor care au contribuit la ridicarea ei. Slujba a fost oficiată de către un sobor de preoți, în frunte cu părintele Petru Berbentia, protopopul Reșiței.

După slujba de pomenire a urmat un moment de poezie și cântare religioasă, susținut de copiii școlilor „Mathias Hammer” și Generală I, din cartierul Celnic, coordonați de către părintele Alin Muntean, cât și de doamnele profesoare Floare Nicola și Anca Ruva.

Momentul principal l-a constituit lansarea cărții ,,Biserica Ortodoxă din Anina. Trecut și prezent”, avându-i ca autori pe părintele Muntean Alin, cât și pe istoricul Cristian Liviu Mosoroceanu. Cartea prefațată de către părintele protopop Petru Berbentia, și postfațată de către domnul Ilie Chelariu, editor al Editurii „Eubeea”, înfățișează istoricul Bisericii Ortodoxe din Anina, de la întemeiere și până în prezent, cu multiplele lui aspecte religioase, sociale și culturale.

În cuvântul său de prezentare, părintele protopop a precizat faptul că: „lucrarea este o monografie bine documentată, ceea ce demonstrează aplecarea spre detalii a autorilor ei. Este, în același timp, și o carte de restituire a unor informații istorice aflate în documente istoricești vechi, care sunt, de obicei, mai greu de consultat de publicul larg”. La rândul său, părintele Muntean Alin a mulțumit tuturor credincioșilor parohiei pentru sprijinul acordat în susținerea acestui eveniment, dar și celor care au pus la dispoziția autorilor cărții, documente și informații binevenite.

Data: 13 noiembrie 2014 • Vizualizări: 587