Lansare de carte la Reșița

Lansare de carte la Reșița
Joi , 19 ianuarie, s-a desfășurat ședința lunară a Protopopiatului Reșița, în sala de conferințe a Parohiei „Schimbarea la Față” – Reșița, precum și lansarea unei cărți
Autor: Pr. Cristian Manole

După obișnuitele comunicări de început de an, preoții prezenți au luat parte la un eveniment cultural prilejuit de lansarea cărții „Cugetări și maxime” a părintelui dr. Alin Muntean de la Parohia „Sfinții Împărați Constantin și Elena” – Anina și a domnișoarei Antonia Mărilă de la aceeași parohie, care în prezent este studentă la Facultatea de teologie „Andrei Șaguna” din Sibiu.

Evenimentul a fost deschis de părintele protopop Gheorghe Șuveți, care a mulțumit celor doi autori pentru faptul că au binevoit a-și lansa cartea în cadrul ședinței lunare a Protopopiatului Reșița. După ce a mai adăugat câteva cuvinte despre autori, părintele protopop l-a rugat pe domnul Ilie Chelariu, redactor-șef al Editurii Eubeea din Timișoara, să modereze acest eveniment.

Astfel, domnul Ilie Chelariu a vorbit laudativ la adresa părintelui dr. Alin Muntean, arătând și faptul că aceasta nu este prima carte a părintelui apărută la Editura Eubeea, de câțiva ani având o colaborare foarte bună. Printre altele, domnul Ilie Chelariu a arătat că atâta timp cât mai există oameni care scriu și care citesc, cărțile nu vor dispărea, cu toate că astăzi este la moda tableta sau telefonul mobil. Domnul Chelariu a dat apoi cuvântul părintelui inspector Mihai Cătălin Ciucur, care, în cuvântul său, a vorbit despre coautoarea cărții, Antonia Mărilă, arătând că este o fată deosebită, cu multă dragoste față de biserică, dar și față de cultură și educație în general. De asemenea, a mai spus că Antonia Mărilă face parte și din Asociația Tinerilor Ortodocși din Banatul Montan, în care are un rol important.

Moderatorul evenimentului a dat cuvântul domnului Gheorghe Jurma, scriitor, publicist și critic din Reșița, care a arătat că această carte este ceva nou pentru zona Banatului de Munte și pentru Caraș-Severin, spunând că va urma și un al doilea volum. De asemenea, domnul Gheorghe Jurma a mai vorbit la modul general despre aforisme, cugetări și maxime citând în acest sens și câteva fragmente din Lucian Blaga, Nicolae Iorga, Constantin Noica și alții, prin care a vrut să arate cât de importantă este această apariție.

La finalul evenimentului părintele dr. Alin Muntean a mulțumit tuturor celor care l-au sprijinit, părintelui protopop Gheorghe Șuveți pentru că a făcut posibilă această lansare la Reșița, domnului Ilie Chelariu pentru editarea acestei cărți și tuturor celor prezenți. Antonia Mărilă a mulțumit întâi de toate părintelui duhovnic, în persoana părintelui dr. Alin Muntean, pentru că îi este sfătuitor, pentru că a sprijinit-o și pentru că, așa cum a spus ea, este îngerul ei păzitor. La sfârșit cei doi autori au dat autografe celor prezenți cărora li s-a oferit în dar primul volum al acestei cărți.

Data: 20 ianuarie 2017 • Vizualizări: 928