Lansare de nou proiect social în Episcopia Caransebeșului

Lansare de nou proiect social în Episcopia Caransebeșului

Album foto
Vineri, 26 februarie, a avut loc prezentarea unui nou proiect social la Caransebeș ce vizează promovarea egalității de gen și a echilibrului între viața profesională și viața publică
Autor: Serviciul Social-Misionar
Vineri, 26 februarie, a avut loc prezentarea unui nou proiect social la Caransebeș ce vizează promovarea egalității de gen și a echilibrului între viața profesională și viața publică. Proiectul este un parteneriat între Episcopia Caransebeșului și Consiliul Județean Caraș-Severin care se va concretiza în amenajarea Centrului de educație și îngrijire „Sfântul Vasile cel Mare” și va funcționa în cadrul Complexului de servicii sociale al Episcopiei Caransebeșului. Beneficiari ai serviciilor centrului vor fi 25 de copii cu vârsta cuprinsă între 0 și 3 ani, dintre care 10 copii de etnie romă, precum și 45 de părinți.

La eveniment au fost prezenți reprezentanți ai Episcopiei Caransebeșului, Consiliului Județean, Primăriei Municipiului Caransebeș, Partidei romilor Pro Europa Caraș-Severin, precum și lectori în cadrul proiectului și părinții viitorilor beneficiari.

Obiectivul principal al proiectului constă în creșterea gradului de conștientizare privind problematica de gen în rândul populației rome din orașul Caransebeș și a îmbunătățirii echilibrului între viața profesională și cea privată, precum și prin desfășurarea de dezbateri publice și organizarea unui seminar.

„Ne bucurăm că am găsit în Consiliul Județean Caraș-Severin un partener de încredere, cu care de altfel desfășurăm mai multe proiecte sociale și nădăjduim că acest parteneriat se va dezvolta, pentru că, sperăm ca anul acesta să lansăm și câteva întreprinderi protejate în domeniul economiei sociale. Proiectul prezentat astăzi este foarte important pentru Episcopia Caransebeșului, deoarece el va funcționa in spațiul unde noi mai avem un Centru de zi și un Centru de îngrijire pentru cuplul mamă și copil. De asemenea, fiind adresat copiilor acest proiect este cu atât mai important cu cât anul acesta este dedicat de Sfântul Sinod educației religioase a tineretului ortodox”, a subliniat părintele Gabriel Gozman, consilier social-misionar al Episcopiei Caransebeșului.

Proiectul contribuie la dezvoltarea durabilă a comunității, la dezvoltarea capacității instituționale de a răspunde nevoilor sociale și totodată la reducerea disparității sociale între membrii acesteia. Sprijinul financiar este obținut prin Programul RO11 – Promovarea egalității de gen și a echilibrului între viața profesională și viața publică, program finanțat de granturile SEE 2009-2014 și administrat de Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice.


Data: 26 februarie 2016 • Vizualizări: 683