Legături de prietenie între fraţii români şi sârbi de pe Clisura Dunării

Legături de prietenie între fraţii români şi sârbi de pe Clisura Dunării
Parohia Ortodoxă Sârbă din Măceşti şi-a sărbătorit hramul
Autor: Pr. Remus Căta
Joi, 8 noiembrie 2012, la prăznuirea „Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil”, la invitaţia părintelui paroh Alexandru Stoian din Parohia Ortodoxă Sârbă Măceşti, un cartier al oraşului Moldova Nouă, pr. Remus Căta şi părintele protosinghel Ilie Pentoiu, de la Shitul Nicolinţ, au participat la slujba de sfinţire a bisericii parohiale.

Slujba a fost oficiată de Preasfinţitul Luchian, Episcopul Ortodox Sârb de Budapesta şi Administrator de Timişoara, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi sârbi şi români. Prin aceasta se adevereşte încă odată că legăturile între preoţii şi credincioşii români şi sârbi din aceste locuri sunt puternice şi trainice. Dealtfel, este şi un răspuns al preoţilor români faţă de părintele paroh sârb care în fiecare an la 21 mai, la praznicul „Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena” participă la hramul bisericii româneşti din Moldova-Nouă, precum şi la hramul Schitului Nicolinţ.

La finalul slujbei, Preasfinţitul Luchian, l-a prezentat pe noul stareţ de la Mănăstirea sârbească Zlatiţa, ieromonahul Gherasim, îndemnând la împreună slujire cu parintele stareţ Ilie de la Schitul Nicolinţ pentru întărirea ortodoxiei şi legătura de prietenie între cele două biserici. A urmat apoi agapa frăţească oferită de părintele paroh şi Consiliul Parohial.

Data: 9 noiembrie 2012 • Vizualizări: 795