Liturghie și filantropie la Bocșa

Liturghie și filantropie la Bocșa

Album foto
Miercuri, 8 noiembrie, Preasfințitul Părinte Lucian a târnosit paraclisul Așezământului social ce funcționează în curtea Bisericii „Intrarea în biserică a Maicii Domnului” din Bocşa
Autor: Serviciul Prezidial
În ajunul sărbătorii Sfântului Ierarh Nectarie Taumaturgul, miercuri, 8 noiembrie, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a târnosit paraclisul Așezământului social ce funcționează în curtea Bisericii „Intrarea în biserică a Maicii Domnului” din Bocşa. Ierarhul înconjurat de un sobor de preoți și diaconi a săvârșit slujba de sfințire a sfântului locaș cu hramul „Sfântul Ierarh Nectarie, în prezența unui număr mare de credincioși.

Așezământul social cuprinde o cantină și mai multe spații unde primesc hrană zilnic între 10 și 30 de persoane nevoiașe. Pentru munca depusă Părintele Episcop Lucian l-a hirotesit iconom-stavrofor pe părintele Caius Negrea, parohul Bisericii Intrarea în biserică a Maicii Domnului” din Bocşa Română și cel care se ocupă de lucrarea social-filantropică. De asemenea, ierarhul le-a conferit și celor ce se implică în această lucrare socială și sunt alături de părintele Caius, Diploma de excelență „Sfântul Apostol și Evanghelist Luca”.

„Este într-adevăr la Bocșa o lucrare dumnezeiască, se împletește într-un chip armonios lucrarea Mariei cu lucrarea Martei. De multă vreme aici se continuă Liturghia de la Biserică printr-o altă liturghie, adică slujirea aproapelui sau filantropia. S-a înțeles că cea mai importantă și cea mai înaltă poruncă din Sfânta Scriptură este iubirea față de Dumnezeu și iubirea față de aproapele. Însuși Fiul lui Dumnezeu s-a dat pe Sine pentru iertarea păcatelor noastre și pentru ca noi să devenim buni, iubitori de Dumnezeu și iubitori de oameni, pentru că El este bun, este milostiv și iubitor de oameni. De aceea nu putem despărți iubirea pe care o arătăm față de Dumnezeu de iubirea pe care trebuie s-o arătăm față de aproapele. Trebuie să avem o iubire completă, complexă și definită și iubirea aceasta poate fi împlinită doar în crucea cea de viață făcătoare, altarul iubirii, pe care Dumnezeu, care este iubire, s-a oferit din iubire pentru noi și pentru a noastră mântuire”, a arătat Preasfințitul Părinte Lucian.

Așezământul social de la Bocșa a luat ființă în anul 2011, având ca obiectiv asistența socială. La început atenția era îndreptată spre cei nevoiași duminica și în zi de sărbătoare, oferindu-le o masă caldă. În momentul de față primesc hrană zilnic între 10 și 30 de asistați, bătrâni cu pensii mici, dar și familii cu mulți copii și venituri reduse. Pe lângă asistați, așezământul social este un spațiu al Bisericii ortodoxe din zona Bocșa, deschis tuturor persoanelor cu probleme materiale, unde pe termen scurt sau mediu se oferă alimente de bază.


Data: 9 noiembrie 2017 • Vizualizări: 974