Liturghie arhierească și Taina Hirotoniei la Catedrala Episcopală din Caransebeș

Liturghie arhierească și Taina Hirotoniei la Catedrala Episcopală din Caransebeș

Album foto
Părintele Episcop Lucian a săvârșit astăzi Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală din Caransebeș alături de un sobor de preoți și diaconi în cadrul căreia a hirotonit un diacon și un preot
Autor: Serviciul Prezidial
„Credincioșii trebuie încurajați să iubească biserica și să împlinească poruncile Mântuitorului Hristos”, acesta a fost unul din îndemnurile ce le-a dat Preasfințitul Părinte Episcop Lucian celor doi slujitori din Episcopia Caransebeșului care au fost hirotoniți astăzi. Părintele Episcop a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” și „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Caransebeș alături de un sobor de preoți și diaconi în cadrul căreia a hirotonit un diacon și un preot.

Absolventul studiilor teologice, Alexandru Bubă a fost hirotonit diacon și urmează să fie hirotonit preot pe seama Parohiei Ticvaniu Mare din Protopopiatul Reșița, parohie formată din 196 familii cu 383 credincioși.

De asemenea, Preasfințitul Lucian l-a hirotonit preot pe părintele diacon Ionuț Puiu pentru a merge să slujească în Parohia Secășeni cu Filia Calina din Protopopiatul Reșița. La finalul Sfintei Liturghii părintele Ionuț a fost hirotesit și duhovnic pe seama credincioșilor din parohia încredințată.

„Le dorim părinților hirotoniți o slujire neprihănită, să meargă cu râvnă și evlavie, să-și facă slujba deplin și să-L urmeze pe Mântuitorul Iisus Hristos așa cum și Apostolii L-au urmat pe Domnul și L-au propovăduit până la marginile pământului. Trebuie să fie modele pentru credincioșii încredințați, atât ei cât și familiile lor și Îl rugăm pe Arhiereul Cel Veșnic să îi ajute să fie așa cum au făgăduit astăzi în fața Sfântului Altar, să le fie mărturisirea de astăzi ca un îndemn și reper în viața preoțească pe care au început-o. Trebuie să-și aducă aminte că au depus jurământ în fața Mântuitorului să fie preoți demni și responsabili până la suflarea cea mai de pe urmă și să sporească viața duhovnicească în parohiile unde merg deoarece sunt vremuri din ce în ce mai complicate așa cum le vedem în jurul nostru”, a afirmat Părintele Episcop în cuvântul de final.

Părintele diacon Alexandru Bubă va fi hirotonit preot de către Preasfințitul Părinte Lucian duminică, în Parohia Delinești din Protopopiatul Caransebeș, întrucât Ierarhul va oficia Sfânta Liturghie în Duminica a 3-a după Rusalii în această parohie.

Data: 13 iunie 2018 • Vizualizări: 1217