Locaș de închinare binecuvântat la Centrul „Speranța” din Reșița

Locaș de închinare binecuvântat la Centrul „Speranța” din Reșița

Album foto
Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a binecuvântat marți, 29 mai, Capela Centrului de Plasament „Speranţa” - Reşiţa în vederea slujirii
Autor: Serviciul Prezidial
Centrul de Plasament „Speranţa” din Reşiţa a beneficiat de ample lucrări de renovare, reparaţii, modernizări şi modulări începând cu anul 2013 până în acest an. Cu ocazia acestor lucrări a fost amenajată și o capelă în incinta centrului. Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a binecuvântat marți, 29 mai, acestă capelă în vederea slujirii, în prezența angajaților și beneficiarilor așezământului social, dar și a preoților din municipiul Reșița.

„Suntem în săptămâna Rusaliilor și credem că și peste acest centru s-a pogorât Duhul Sfânt. Prin invocarea noastră, Duhul Sfânt a binecuvântat și a sfințit acest paraclis care este atât de necesar pentru formarea duhovnicească a tinerilor și copiilor noștri, de care trebuie să avem grijă, lucrând cu timp și fără timp în tot ceea ce înseamnă asistența socială”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.

Preasfinția Sa a apreciat faptul că în capelă a fost amenajată și o bibliotecă: „Ne bucurăm că vedem aici și o bibliotecă pentru că tinerii vor veni aici ca să citească și să se roage, să împletească în chip armonios lectura cu rugăciunea. Este într-adevăr un loc frumos și astăzi Dumnezeu a binecuvântat nu numai paraclisul, ci întreg centrul de plasament”, a adăugat ierarhul.

Părintele Ion Petrică, cel care oferă asistența religioasă în acest centru a afirmat că are o satisfacție enormă fiind în permanență alături de copiii nevoiași: „Sunt preotul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a copilului Caraș-Severin de aproape un deceniu, lucrul acesta m-a bucurat enorm de mult pentru că m-am intersectat în fapt cu tot felul de probleme legate de protecție a copilului și cu atât mai mult cu probleme legate de partea religioasă întrucât trăim într-o lume care și-a pierdut din păcate dimensiunea duhovnicească și tocmai acest lucru încercăm să-l clădim și copilului instituționalizat”.

Centrul Speranţa din Reşiţa, unde se află copii daţi în plasament, a fost reabilitat printr-un proiect finanţat de către Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale şi Consiliul Judeţean Caraş-Severin, şi oferă de acum condiţii optime de viaţă, la standarde europene.


Data: 30 mai 2018 • Vizualizări: 532