Lumina Sfântă a Învierii

Lumina Sfântă a Învierii
Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului şi prin purtarea de grijă părintelui profesor coordonator, Nicolae Chiosa, patruzeci şi cinci de elevi de la Colegiul Naţional „Traian Lalescu” din Reşiţa, au participat la ceremoniile Pascale oficiate atât la Vatican cât şi la Coloseumul din Roma, începând cu data de 02.05.2015.
Autor: Dragoş Guruian
Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului şi prin purtarea de grijă a bunului nostru părinte profesor coordonator, Nicolae Chiosa, noi, cei patruzeci şi cinci de elevi de la Colegiul Naţional „Traian Lalescu” din Reşiţa, am avut deosebita ocazie a vieţii noastre de a-l întâlni în persoană pe Papa Francisc, pe durata ceremoniilor Pascale oficiate atât la Vatican cât şi la Coloseumul din Roma, începând cu data de 02.05.2015.

Unul dintre momentele cele mai fascinante ale acestei excursii pline de har a fost, fără îndoială, Slujba de Înviere a Domnului nostru Iisus Hristos, când toţi am fost purtaţi de Duhul Blândeţii spre o lume mai bună, o lume plină de dragoste creştină. Acesta a fost momentul în care toate religiile şi rasele Pământului s-au reunit pentru a celebra Învierea celui pe care Îl numim ,,Salvatorul nostru”.

Pe lângă Sfintele Slujbe la care am luat parte, am mai putut descoperi şi frumuseţile brăzdate de istorie ale ,,Cetăţii Eterne”, Roma. Am început vizita acestui oraş splendid cu oprirea de la Piazza Navona, această piaţă fiind considerată ,,cea mai frumoasă piaţă a Romei”, datorită celor trei fântâni splendide care formează un decor paradisiac pentru plimbare. Au urmat şi alte obiective pline de cultură precum: Pizza di Spagna - denumită astfel deoarece aici se află ambasada Spaniei, Colloseumul - considerat a fi simbolul imperial pentru spectacolele sângeroase, Forumul Roman, Altare della Patria - monument construit în cinstea regelui Italiei, Vitorrio Emanuel, acest monument sacru conţinând şi ,,Flacăra Eternă”, Fontana di Trevi şi nu în ultimul rând, Vaticanul, care a reuşit să ne încânte prin spiritualitatea sa şi prin aerul de ,,bun venit”.

În concluzie, cu toate că excursia noastră în Italia a fost relativ scurtă, am reuşit să ne îmbogăţim cultura spirituală cu amintiri pe care nu le vom putea uita niciodată. Fie ca dragostea creştină şi Lumina Învierii să dăinuiască în noi până la sfârşitul zilelor noastre.

Data: 8 aprilie 2015 • Vizualizări: 615