Maica Domnului cinstită la Mănăstirea Nera

Maica Domnului cinstită la Mănăstirea Nera

Album foto
La Mănăstirea Nera din județul Caraș-Severin au venit foarte mulți credincioși astăzi la sărbătoarea Bunei Vestiri, deoarece a fost săvârșită Sfânta Liturghie arhierească în paraclisul mănăstirii care poartă hramul sărbătorii din 25 martie
Autor: Serviciul Prezidial
La Mănăstirea Nera din județul Caraș-Severin au venit foarte mulți credincioși astăzi la sărbătoarea Bunei Vestiri, deoarece a fost săvârșită Sfânta Liturghie arhierească în paraclisul mănăstirii care poartă hramul sărbătorii din 25 martie. Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a săvârșit Sfânta Liturghie înconjurat de un sobor de preoți și diaconi în cadrul căreia a oficiat și slujba rasoforiei pentru două surori din obștea monahală. De asemenea, a hirotonit preot pe diaconul Ioan Dănuț Liuba pe seama Parohiei Izgar, Protopopiatul Reșița. La final a vorbit în cuvântul de învățătură despre semnificația sărbătorii Bunei Vestiri.

Numeroși credincioși, dar și foarte multe maici s-au împărtășit cu Sfintele Taine la momentul potrivit. Răspunsurile liturgice au fost date de grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului. După Sfânta Liturghie a fost săvârșit un parastas pentru maica Siluana, viețuitoare a acestei mănăstiri și pentru toți cei care au trecut la cele veșnice din rândul obștei monahale de la Nera.

Mănăstirea Nera este aşezată în apropierea localităţii Sasca Montană, pe malul stâng al râului Nera, la 20 km de Oraviţa, în Munţii Locvei. Aşezământul monahal apare la iniţiativa şi prin strădaniile domnului Dr. Pavel Chirilă, originar din Slatina-Nera şi fost director al Asociaţiei Christiana din Bucureşti. Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian, în anul 2007, a pus piatra de temelie la paraclisul de iarnă al mănăstirii cu hramul „Bunavestire”. S-au mai construit un corp de chilii, arhondaric, trapeză şi ateliere pentru îndeletnicirile călugăriţelor (pictură, sculptură etc.). În prezent, mănăstirea găzduieşte peste 75 de vieţuitoare. În mănăstire se prepară şi produse naturiste pentru tratarea unor afecţiuni trupeşti, dar şi pentru consum alimentar. În apropierea mănăstirii se construiește Clinica Nera, prima clinică de recuperare oncologică din țară.


Data: 25 martie 2017 • Vizualizări: 3088