Maica Domnului rugătoare pentru credincioșii din Băile Herculane

Maica Domnului rugătoare pentru credincioșii din Băile Herculane

Album foto
Stațiunea Băile Herculane a primit binecuvântarea Maicii Domnului cu prilejul sărbătorii icoanei Maicii Domnului Prodromiţa
Autor: Serviciul Cultural
Stațiunea Băile Herculane a primit binecuvântarea Maicii Domnului cu prilejul sărbătorii icoanei Maicii Domnului Prodromiţa. Deoarece, la Mănăstirea „Nașterea Maicii Domnului” din orașul-stațiune se cinstește o copie fidelă a icoanei Prodromiţa din Sfântul Munte Athos, ieri seară a fost organizată o procesiune pe străzile orașului. Clerici și credincioși au înălțat rugăciuni și cântări bisericești pe traseul stabilit de obștea așezământului monahal, purtând icoana Maicii Domnului și icoana Sfântului Cuvios Paisie Aghioritul, cel care se pomenește în această zi.

Toți cei care au participat la procesiune s-au rugat în continuare la Acatistul icoanei Maicii Domnului Prodromiţa, apoi la Vecernia cu Litie oficiată de un sobor de preoți și diaconi într-un altar de vară special amenajat.

Programul liturgic a continuat cu Slujba Utreniei și Sfințirea apei, credincioșii rugându-se să primească har și binecuvântare de la Dumnezeu, prin mijlocirea Maicii Domnului și a Sfântului Cuvios Paisie Aghioritul. Târziu în noapte, la lumina lumânărilor, rugăciunea a continuat până aproape de orele dimineții cu Sfânta Liturghie, în cadrul căreia foarte mulți credincioși care s-au pregătit în prealabil și cu Taina Spovedaniei, s-au bucurat de comuniunea euharistică, împărtășindu-se cu Trupul și Sângele Mântuitorului Iisus Hristos.

„Este foarte important că ne ostenim trupul cu rugăciune intensă, pentru că doar așa reușim să ne odihnim sufletul în Hristos, în Maica Domnului și în sfinții care au bineplăcut Lui. A fost un program liturgic de noapte după rânduiala Sfântului Munte Athos și suntem convinși că cei care s-au rugat cu sinceritate și cu inima deschisă se vor folosi în toată viața lor. O rugăm pe Maica Domnului, ocrotitoarea mănăstirii noastre ca să fie sprijin pentru noi și pentru toți cei care vin cu dragoste să-L caute pe Dumnezeu în această oază de spiritualitate din orașul-stațiune Băile Herculane”, a subliniat părintele Nectarie, duhovnicul așezământului monahal.

Icoana Maicii Domnului Prodromiţa, copie fidelă după cea din Sfântul Munte Athos, se păstrează de aproape un an în sfântul locaș al mănăstirii din Herculane, ea fiind adusă cu prilejul hramului din 8 septembrie, anul trecut.

Data: 12 iulie 2017 • Vizualizări: 2113