Mănăstirea Nera și-a sărbătorit hramul

Mănăstirea Nera și-a sărbătorit hramul

Album foto
La sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva Mănăstirea Nera din județul Caraș-Severin și-a sărbătorit hramul
Autor: Serviciul Prezidial
Mănăstirea cu cea mai mare obşte din Episcopia Caransebeşului şi-a cinstit vineri, 14 octombrie, ocrotitoarea. Cu această ocazie, în ziua sărbătoririi Sfintei Cuvioase Parascheva, Preasfinţitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, a săvârşit Sfânta Liturghie în Paraclisul „Buna Vestire” al Mănăstirii Nera din judeţul Caraş-Severin.

Numeroşi credincioşi din întreg Banatul şi nu numai, au fost prezenţi la hramul aşezământului monahal, iar la momentul potrivit, foarte mulţi dintre ei s-au împărtăşit cu Trupul şi Sângele Mântuitorului.

Mănăstirea Nera aflată sub ocrotirea Sfintei Cuvioase Parascheva, se află la 20 km de Oraviţa, în Munţii Locvei, în apropierea localităţii Sasca Montană, pe malul stâng al râului Nera. Principalul ctitor al aşezământului monahal este domnul dr. Pavel Chirilă, fost director al Asociaţiei Christiana din Bucureşti. În prezent, mănăstirea găzduieşte peste 90 de vieţuitoare.

În mănăstire se prepară şi produse naturiste pentru tratarea unor afecţiuni trupeşti, dar şi pentru consum alimentar. Mănăstirea are şi o frumoasă bibliotecă, ateliere de pictură, de litografie, de croitorie şi de sculptură în lemn.

Data: 15 octombrie 2016 • Vizualizări: 1334