Mănăstirea Nera a îmbrăcat haine de sărbătoare

Mănăstirea Nera a îmbrăcat haine de sărbătoare

Album foto
Mănăstirea cu cea mai mare obşte din Episcopia Caransebeşului şi-a cinstit miercuri, 14 octombrie, ocrotitoarea
Autor: Serviciul Prezidial
Mănăstirea cu cea mai mare obşte din Episcopia Caransebeşului şi-a cinstit miercuri, 14 octombrie, ocrotitoarea. Astfel, în ziua sărbătoririi Sfintei Cuvioase Parascheva, Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, a săvârşit Sfânta Liturghie în Paraclisul „Buna Vestire” al Mănăstirii Nera din judeţul Caraş-Severin. Numeroşi credincioşi din întreg Banatul şi nu numai, au fost prezenţi la hramul aşezământului monahal, iar la momentul potrivit, foarte mulţi dintre ei s-au împărtăşit cu Trupul şi Sângele Mântuitorului. În cadrul Sfintei Liturghii tânărul teolog Lucian Bot, asistent univ. la Secţia de Teologie Ortodoxă Didactică din Caransebeş, a fost hirotonit diacon. Răspunsurile liturgice au fost date de Grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeşului.

„Credem că aici la Nera părintele Teofan, maica stareță și toate maicile și surorile se ostenesc cu timp și fără de timp pentru a împlini cuvântul Domnului, așa cum a făcut și Cuvioasa Maica noastră Parascheva, care și-a asumat crucea îndată ce a ascultat cuvântul evangheliei: «Oricine voiește să vină după Mine, să se lepede de sine, să-și ia crucea sa și să-Mi urmeze Mie». De aceea există în acest așezământ monahal o lucrare duhovnicească, dar și o lucrare filantropică și de asemenea credem că soborul maicilor de aici răspund cerințelor societății de astăzi și pretențiilor omului contemporan, care dorește din ce în ce mai mult fapte, exemple și nu vorbe”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.

Mănăstirea Nera aflată sub ocrotirea Sfintei Cuvioase Parascheva, se află la 20 km de Oraviţa, în Munţii Locvei, în apropierea localităţii Sasca Montană, pe malul stâng al râului Nera. Principalul ctitor al aşezământului monahal este domnul dr. Pavel Chirilă, fost director al Asociaţiei Christiana din Bucureşti. În prezent, mănăstirea găzduieşte peste 90 de vieţuitoare. În mănăstire se prepară şi produse naturiste pentru tratarea unor afecţiuni trupeşti, dar şi pentru consum alimentar. Mănăstirea are şi o frumoasă bibliotecă, ateliere de pictură, de litografie, de croitorie şi de sculptură în lemn.


Data: 15 octombrie 2015 • Vizualizări: 649