Manifestări dedicate mamei creștine la Oravița

Manifestări dedicate mamei creștine la Oravița
Centrul de tineret „Sf. M. Mc. Ecaterina” Oravița, a organizat în perioada 23- 25 martie, mai multe evenimente, dedicate mamei creștine, femeii creștine
Autor: Simona Moldovan
Mama creștină este sărbătorită pentru al treilea an consecutiv de către tinerii de la Centrul de tineret „Sf. M. Mc. Ecaterina”, programul de anul acesta fiind unul complet și atractiv, derulat pe parcursul a trei zile. Începând cu sera zilei de 23 martie, am avut onoarea de a o avea în mijlocul nostru pe doamna doctor Maria Fara care a participat alături de copii și părinți la Paraclisul Maicii Domnului săvârșit în biserica parohială iar la final, cu multă dragoste, blândețe și sensibilitate ne-a transmis câteva cuvinte despre rolul mamei creștine în educația religioasă a propriilor copii, despre datoria sfântă a fiecărei mame de a-și învăța copiii ABC-ul credinței.

Joi seara, în ajunul Bunei Vestiri, am participat la slujba Vecerniei cu Litie, urmând ca vineri, 25 martie, la orele serii, să ne manifestăm dragostea și recunoștința față de Maica Vieții- Maica Domnului, dar și față de cea mai minunată ființă din viața noastră – MAMA. Părinți, copii, bunici, dar și prieteni ai Centrului de tineret „Sf. M. Mc. Ecaterina” am participat cu bucurie la Acatistul Bunei Vestiri, după care a urmat serbarea dedicată mamelor intitulată Mulțumes...MAMA!!!

Serbarea, pregătită cu mult drag de către membrii centrului de tineret îndrumați fiind de doamnele Cristina Zainea , Ramona Stângu și Simona Moldovan a fost alcătuită din două părți. În prima parte, a fost prezentat în versuri momentul în care Fecioara Maria a primit vestea că îl va naște pe Hristos, iar în partea a doua, cu toții, ne-am arătat recunoștința și dragostea pentru mamele noastre, recitând și intonând cântecele pregătite cu mult drag pentru cele mai minunate ființe din viața noastră. La final, mamele emoționate au fost răsplătite cu flori, zâmbete și cuvinte sincere de iubire din partea copiilor.

Organizând acest tip de evenimente, încercăm și ne dorim să restabilim sensul original și adevărat al sărbătorii femeii, care pentru noi, creștinii ortodocși este pe 25 martie, de Buna Vestire. Aceasta este adevărata zi a femeii, mai mult este ziua mamelor, a tuturor mamelor care au adus pe lume viața și care s-au ostenit să o ocrotească și să o desăvârșească curat. Îndemnul nostru este acela de a ne întoarce la tradițiile noastre creștinești și românești, tradiții care au făcut să dureze acest popor până astăzi și să le sădim și în inimile cele curate ale urmașilor noștri.

Data: 28 martie 2016 • Vizualizări: 764