Manifestări dedicate tinerilor la Oraviţa

Manifestări dedicate tinerilor la Oraviţa
Marţi, 3 decembrie, în localitatea cărăşeană Oraviţa au fost organizate mai multe manifestări culturale dedicate tinerilor şi copiilor
Autor: Serviciul Social-Misionar
La orele dimineţii, expoziţia itinerantă de fotografii „Istoria în imagini” a poposit la Liceul Teoretic „General Dragalina” din Oraviţa, unde se va afla până vineri, 6 decembrie, iar la orele prânzului, a avut loc vernisajul expoziţiei „Icoana poartă spre cer”, a copiilor care frecventează „Centrul de zi pentru copii” din cadrul Parohiei „Adormirea Maicii Domnului” din Oraviţa, aşezământ social coordonat de pr. Guiman Iulius-Ionuţ.

„Ne bucurăm pentru că în această perioadă expoziţia noastră a ajuns la Oraviţa, oraş încărcat de istorie al judeţului nostru, perioadă în care atât conducerea unităţii de învăţământ, cât şi elevii de aici, cei de la Liceul Teoretic „General Dragalina” din Oraviţa, sărbătoresc 140 de existenţă. Elevii s-au arătat a fi foarte interesaţi de soarta monumentelor de patrimoniu din judeţul nostru, în special de cea a Teatrului vechi „Mihai Eminescu” din localitate, acesta fiind unul dintre primele instituţii de acest gen din ţara noastră. Totodată, pă măsură ce expoziţia noastră ajunge în toate instituţiile şcolare din judeţul nostru, ne bucurăm să vedem o deschidere şi mai mare din partea cadrelor didactice, a conducerii unităţilor de învăţământ, precum şi a elevilor, ceea ce înseamnă că roadele proiectului nostru se întrezăresc”, a mărturisit diac. Nicolae Codrea, coordonator al proiectului „Istoria în imagini”.

La evenimentele culturale au participat elevi, tineri şi copii din Oraviţa, pr. Mihai Ciucur, inspector pentru activităţile cu tinerii din Episcopia Caransebeşului, conducerea Liceului Teoretic „Genral Dragalina” din Oraviţa, cadre didactice, precum şi preoţii din localitatate.

Data: 3 decembrie 2013 • Vizualizări: 622