Manifestări prilejuite de hramul bisericii în Parohia Moniom

Manifestări prilejuite de hramul bisericii în Parohia Moniom
În perioada 6-9 noiembrie, Parohia Moniom găzduiește o serie de manifestări religioase, culturale şi artistice, ocazionate de prăznuirea Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil
Autor: Serviciul Social-Misionar
În perioada 6-9 noiembrie, Parohia Moniom, localitate componentă a municipiului Reşiţa, găzduiește o serie de manifestări religioase, culturale şi artistice, ocazionate de prăznuirea Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil - ocrotitorii locaşului de cult, ai Centrului de tineret din localitate, dar şi ai satului.

Evenimentele puse sub numele „Credință și Cultură la Moniom”, vor începe vineri, în Sala de festivități a Centrului de tineret, printr-un Seminar susținut de dr. nutriționist dietetician Maria Varga din Timișoara, cu tema „Fără răceli, cu o alimentație sănătoasă”. Sâmbătă manifestările vor continua cu o cateheză interactivă „Să ne cunoaștem ocrotitorii!”, dedicată Sf. Arh. Mihail și Gavriil. Tot în acceași zi va fi oficiată Slujba Parastasului la cimitirul satului, pentru toți slujitorii bisericii din Moniom, iar în continuare la biserică va fi săvârșită Vecernia cu Litie.

În ziua hramului, duminică, 8 noiembrie, preotul împreună cu credincioșii vor cinstii pe ocrotitorii bisericii prin oficierea Sfintei Liturghii. După sfânta slujbă va avea loc un Concert susținut de corul de copii „Alegretto” al Liceului de Artă din Reșița, dirijat de maestrul Sabin Păuța. La orele după-amiezii se va săvârși și Taina Sfântului Maslu.

Evenimentele dedicate hramului se vor încheia luni, 9 noiembrie, prin oficierea Sfintei Liturghii, iar la orele serii printr-o Șezătoare literară, cu tema „Moniomeni de ieri și de azi”, desfășurată în Sala de festivități a Centrului de tineret.

„Anul acesta am venit cu ceva în plus, în sensul că am adus un specialist în probleme de nutriție să vorbească copiilor, tinerilor, părinților acestora și tuturor celor care vom veni și vor fi interesați de un mod de viață sănătos. Am gândit de asemenea ca interacțiunea cu bătrânii satului să se desfășoare într-o formă interactivă sub forma unei șezători literare, în care tinerii de azi să afle cum era odată viața bisericii, viața satului, tradițiile și ei la rândul lor să poată să perpetueze aceste tradiții, care au ținut neamul acesta și nădăjduim că o vor face și în viitor atât neamul românesc, cât și biserica noastră strămoșească”, a subliniat părintele paroh Mihai Ciucur.

Manifestările ajunse la cea de-a 3-a ediție, ce se vor desfășura la Moniom cu ocazia hramului, vor fi prilejuite și de împlinirea a 110 ani de la sfințirea bisericii parohiale.

Data: 5 noiembrie 2015 • Vizualizări: 460