Marș pentru viață la Reșița

Marș pentru viață la Reșița

Album foto
Sâmbătă, 26 martie, sute de reșițeni, printre care foarte mulți copii și tineri au participat la Marșul pentru viață organizat în municipiul reședință de județ
Autor: Departamentul de tineret
În preajma Praznicului Bunei Vestiri s-a desfășurat la Reșița un marș pentru viață, organizat de Episcopia Caransebeșului în parteneriat cu Universitatea „Eftimie Murgu” din Reșița, Colegiul Național al asistenților sociali, Filiala Caraș-Severin, precum și cu Primăria municipiului reședință de județ. Astfel că sâmbătă, 26 martie, sute de reșițeni, printre care foarte mulți copii și tineri au participat la un moment de rugăciune în fața Bisericii „Sfântul Iosif cel Nou de la Partoș” din incinta Protopopiatului din Reșița, după care s-a plecat în procesiune pe traseul Protopopiat - Parcul Cărășana - Centrul Civic - Universitatea Eftimie Murgu.

În centrul civic au fost susţinute alocuţiuni din partea organizatorilor, dar şi din partea invitaţilor, având ca mesaj susținerea vieții, familiei și a femeii. Marșul s-a încheiat în curtea Universității reșițene unde a fost vernisată expoziția de pictură, având ca temă „Îți mulțumesc mamă”, realizată de către copii și tineri reșițeni, în cadrul unui cerc de pictură, precum și de membrii centrelor de tineret ale Episcopiei Caransebeșului. Cea mai bună reprezentare dintre lucrările realizate de către micii artiști a fost premiată de organizatori cu un mic dar.

„Pentru al doilea an consecutiv, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Lucian, Biserica și Școala organizează un eveniment care își propune să schimbe mentalitatea în rândul tinerei generații cu privire la viață, la familie și la tot ceea ce înseamnă creștinesc și bun. Ne-am bucurat că s-a accentuat aspectul legat de familia tradițională, care a fost supusă în ultima vreme unor critici și tensiuni destul de dificile. Prezența tinerelor familii la marșul pentru viață a demonstrat că încă mai există speranță și că familia tradițională poate să supraviețuiască pentru că familia este biserica mică de acasă pentru fiecare dintre noi”, a subliniat părintele Mihai Ciucur, inspector în cadrul Departamentului de tineret al Episcopiei Caransebeșului.

Între participanții la marșul pentru viață au fost și oameni de cultură, autorități locale, profesori și preoți, oameni care cred în valorile morale ale familiei creștine și susțin viața ca dar al lui Dumnezeu. La final s-au intonat de către cei prezenți pricesne în cinstea Maicii Domnului, modelul suprem de mamă.


Data: 26 martie 2016 • Vizualizări: 714