Marțea Luminată în Parohia Mâtnicu-Mare

Marțea Luminată în Parohia Mâtnicu-Mare

Album foto
În a treia zi de Paşti, credincioşii din Parohia Mâtnicu-Mare, Protopopiatul Caransebeş, s-au bucurat de prezența Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului
Autor: Serviciul Prezidial
În a treia zi de Paşti, credincioşii din Parohia Mâtnicu-Mare, Protopopiatul Caransebeş, s-au bucurat de prezența Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului. Cu acest prilej chiriarhul, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat Sfânta Liturghie în biserica parohială cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”. La slujbă au participat alături de autorităţile locale, un număr însemnat de credincioşi, dintre care foarte mulţi copii şi tineri îmbrăcaţi în costume populare. Răspunsurile liturgice au fost date de Grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeşului.

„Aici la Mâtnicu-Mare slujind Sfânta Liturghie, ne-am bucurat ca și Luca și Cleopa, care L-au întâlnit pe cale spre Emaus pe Mântuitorul și L-au cunoscut și recunoscut la frângerea pâinii. Și noi astăzi ne-am bucurat să vedem apropiindu-se de Sfântul Potir foarte mulți copii și tineri, dar și credincioși, care au postit tot Postul Mare și iată s-au împărtășit în cele trei zile de Paști cu Trupul și Sângele Mântuitorului Iisus Hristos. Așadar, după ce ieri am poposit duhovnicește în cetatea Reșiței, astăzi am ales să fim într-un sat alături de credincioșii simpli, dar foarte apropiați de Sfânta Biserică. Bucuria noastră a fost deplină, căci am fost împreună cu acești oameni minunați și am trăit bucuria Învierii alături și de credincioșii dintr-o parohie rurală”, a arătat Preasfințitul Părinte Lucian.

Biserica cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” a fost construită între anii 1815-1816 în stil baroc provincial, iar prima pictură a fost realizată în 1932.


Data: 14 aprilie 2015 • Vizualizări: 784