Mărțișor de rugăciune și binecuvântare pentru persoanele vârstnice de la Reșița

Mărțișor de rugăciune și binecuvântare pentru persoanele vârstnice de la Reșița

Album foto
În cea de-a doua Duminică din Postul Mare, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a vizitat Căminul pentru persoane vârstnice de la Marginea Lend din Reșița
Autor: Serviciul Prezidial
În Duminica Sfântului Grigorie Palama, bătrânii de la Căminul pentru persoane vârstnice din cartierul Marginea Lend din Reșița s-au bucurat de prezența Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, în mijlocul lor. Ierarhul a săvârșit Sfânta Liturghie în Biserica Parohiei „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, aflată în incinta complexului.

„Ne bucurăm foarte mult că Dumnezeu ne-a ajutat și în acest an ca în jurul datei de 1 martie să venim și să oferim un dar spiritual, în primul rând, mamelor și bunicuțelor noastre care sunt internate în acest așezământ social. Luna martie este luna mamei și fecioarei creștine. Avem și aceste două zile importante, 1 martie și 8 martie, dar avem și un praznic împărătesc, și anume Buna Vestire, când icoana Maicii Domnului este icoana importantă și chipul pe care trebuie să îl poarte fiecare mamă și fecioară creștină. De aceea, am socotit de bine ca în prima duminică din luna Martie, în postul Paștilor, să venim și să fim aproape și de bătrânele care sunt internate în acest azil, să săvârșim, așa cum ne îndeamnă Biserica noastră dreptmăritoare, Liturghie după Liturghie, adică Liturghie și filantropie. Îndată după Sfânta Liturghie, i-am vizitat pe toți beneficiarii acestui așezământ, dăruindu-le un cuvânt bun, mângâiere și binecuvântare, și un dar muzical venit din partea tinerilor și copiilor de la Centrele noastre de tineret și un dar muzical din partea părinților care formează grupul „Ethos” al Episcopiei noastre”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului.

Răspunsurile liturgice au fost date de Grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului. După Sfânta Litughie, Părintele Episcop Lucian i-a conferit părintelui Moise Linu, parohul comunității din acest cartier, și domnului Cristian Vîlceanu, directorul căminului, Diploma de excelență „Episcop Elie Miron Cristea”.

La final, în sala de mese a Căminului, Corul „Pui de cer” al Centrului de tineret din Parohia Moniom și Corul Asociației Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte au interpretat câteva pricesne specifice perioadei. Toți beneficiarii au primit din partea tinerilor flori și mărțișoare, iar din partea ierarhului, iconițe și felicitări. Preasfințitul Episcop Lucian i-a vizitat și pe bătrânii care nu se pot deplasa, dăruindu-le, în camerele lor, mărțișoare, iconițe și felicitări, aducând astfel un strop din bucuria primăverii în toamna vieții lor și o rază de mângâiere în suferințele acestora.


Data: 5 martie 2018 • Vizualizări: 826