Mărturii despre sfinții închisorilor la Bocșa

Mărturii despre sfinții închisorilor la Bocșa
Joi, 16 februarie 2017, la sediul Centrului de Tineret „Vasiova” din Bocșa membrii ai ATOR din zonă s-au întâlnit pentru a viziona filmul „Să nu ne răzbunați: Mărturii despre suferințele românilor din Basarabia”
Autor: Gabriela Șerban
Biserica Ortodoxă Română a declarat anul 2017 ca Anul omagial al iconarilor și pictorilor bisericești și Anul comemorativ Justinian Patriarhul și al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului în Patriarhia Română. În acest context, joi, 16 februarie 2017, la sediul Centrului de Tineret „Vasiova” din Bocșa membrii ai ATOR din zonă s-au întâlnit pentru a viziona filmul „Să nu ne răzbunați: Mărturii despre suferințele românilor din Basarabia”, film realizat prin strădania monahului Moise de la Mănăstirea Oașa.

În urma vizionării documentarului, tinerii au purtat discuții cu privire la deportările în Siberia, la deținuții politici din Basarabia și foametea acelei perioade (1946-1947). Preoții Doru Melinescu, Ciprian Costiș, Valentin Ungar și Petrică Ghimboașă au fost cei care au povestit tinerilor prezenți despre durerile și greutățile acelei perioade, dar și despre cărțile monahului Moise Iorgovan: „Să nu ne răzbunați: Mărturii despre suferințele românilor din Basarabia” și „Sfântul închisorilor: Mărturii despre Valeriu Gafencu”, volume apărute la Fundația „Sfinții închisorilor”.

Tânăra Andra Jurca, responsabilul ATOR zona Bocșa, le-a vorbit colegilor ei despre importanța întâlnirii, despre viitoarele activități ale asociației și implicarea fiecăruia pentru reușita acestora.

Evenimentul a fost organizat de Centrul de Tineret „Vasiova”, coordonator preot Doru Melinescu, ATOR Zona Bocșa, responsabil Andra Jurca, în parteneriat cu Biblioteca Orășenească „Tata Oancea” Bocșa.

Data: 17 februarie 2017 • Vizualizări: 761