Maslu de obşte la parohia Obreja

Maslu de obşte la parohia Obreja
La parohia Obreja din protopopiatul Caransebeş s-a săvârşit Taina Sf. Maslu
Autor: Serviciu Prezidial
In cercul pastoral- misionar de pe Valea Bistrei din protopopiatul Caransebeș de ani buni în posturile mari de peste an se oficieze Taina Sf. Maslu de obşte. Și în postul nașterii Domnului în care am intrat , preoții din cercul misionar Obreja din parohiile: Obreja, cu pr. paroh Petru Itineanțu, parohia Iaz cu pr. Adrian Chereș, parohia Ciuta cu pr. Marcian Costina, parohia Oțelul Roșu- Ohaba cu pr. Dorel Unguraș , parohia Oțelul Roșu- Ferdinand cu pr. Mihai Suru, parohia Glimboca cu pr. Sorin Mîțu și parohia Zorlențu Mare cu pr. Murariu Adrian, au avut această bucurie duhovnicească în prima duminica din postul.

Participarea credincioșilor a fost mare, printre care mulți tineri și copii. Cei prezenți au avut o participare activă prin cântare și la rostirea rugăciunilor.

Cuvântul de învățătură a fost rostit de părintele Sorin Mâțu de la parohia Glimboca, iar la final părintele paroh a mulțumit părinţilor slujitori și credincioșilor prezenți pentru participare, făcând îndemnul la stăruința în rugăciune și post care sunt dătătoare de mântuire.

După oficierea Taine Sf. Maslu la Obreja, preacucernicii părinți însoțiți de doamnele preotese, s-au întreținut pentru câteva ore la casa parohială. Aici s-au purtat discuții ziditoare pe diverse teme: pastorale , sociale , tipiconale și despre situații diverse ivite în parohii, dar și despre familia fiecăruia, având în vedere faptul că ne cunoaștem de mai mulți ani.

„Momentele acestea sunt unice în cursul anului când preoții dintr-un cerc misionar se întâlnesc și discută. Sunt atâtea probleme ivite în parohii care ne frământă și cărora le putem găsi răspunsuri atunci când suntem mai mulți preoți. Pe de altă parte se cultivă relațiile de prietenie și cunoaștere a celor ce suntem vecini . În duminicile următoare taina Sf. Maslu se va oficia în parohiile amintite mai sus , cu dorința expresă pentru ca ,,cei încredințați nouă spre a fi conduși pe calea Mântuirii,, să găsească ,, Cale , Adevărul și Viața,, spre preamărire lui Dumnezeu Tată Fiul și Duhul Sfânt. ” ne-a mărturisit părintele Petru Itineanţu, coordonatorul cercului pastoral.

Data: 22 noiembrie 2011 • Vizualizări: 828