Mesajul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel la sărbătoarea Episcopiei Caransebeşului

Mesajul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel la sărbătoarea Episcopiei Caransebeşului
Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a adresat cuvânt de binecuvântare Ierarhului, clerului şi credincioşilor din Episcopia Caransebeşului, la praznicul eparhiei.
Cu aleasă bucurie am primit scrisoarea Preasfinţiei Voastre prin care ne aduceţi la cunoştinţă că Episcopia Caransebeşului organizează mai multe activităţi religioase, culturale şi artistice sub genericul Zilele credinţei şi culturii în Caraş-Severin – ediţia a IV-a, în perioada 11-18 aprilie 2010.

Este un moment aniversar prilejuit de împlinirea a 100 de ani de la instalarea în scaunul Episcopiei Caransebeşului a vrednicului de pomenire Episcopul Miron Cristea. În perioada păstoririi sale (1910-1919) s-a remarcat ca o adevărată personalitate a Bisericii Ortodoxe Române de dincolo de Carpaţi, contribuind semnificativla făurirea statului unitar naţional român, consfinţit la 1 decembrie 1918. Activitatea sa avea să fie încununată de alegerea la 1 ianuarie 1920, în scaunulde mitropolit primat şi în anul 1925 ca întâiul patriarh al Bisericii Ortodoxe Române.

Luăm act cu bucurie de aceste manifestări de spiritualitate şi cultură ortodoxă la care vor fi prezenţi ierarhi, profesori de teologie, istorici, coruri parohiale, personalităţi ale vieţii literare bănăţene şi preoţi din cuprinsul eparhiei. Ele se înscriu în contextul Anului omagial al Crezului Ortodox şi al Autocefaliei româneşti în Patriarhia Română pe care îl evidenţiază calendarul manifestărilor din cuprinsul întregii Ortodoxii româneşti.

Binecuvîntăm pe toţi participanţii la manifestările ce însoţesc sărbătoarea hramului catedralei chiriarhale din Caransebeş şi rugăm pe Domnul nostru Iisus Hristos să reverse Lumina Învierii Sale asupra tuturor.

+DANIEL
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române


Data: 11 aprilie 2010 • Vizualizări: 1415