„Mica Unire” la Câlnic

„Mica Unire” la  Câlnic
Evenimentul legat de „Mica Unire” de la 24 ianuarie 1859 a fost sărbătorit şi în Parohia Câlnic din Protopopiatul Reșița şi s-a întins pe parcursul mai multor zile
Autor: Pr. Valentin Popovici
Evenimentul legat de „Mica Unire” de la 24 ianuarie 1859 a fost sărbătorit şi în Parohia Câlnic din Protopopiatul Reșița şi s-a întins pe parcursul mai multor zile. Astfel au fost organizate mai multe evenimente culturale pe teme istorice şi de cultură generală. Unul dintre aceste evenimente a debutat mai întâi, joi 22 ianuarie, şi a fost susţinut de către elevii de la Colegiul Naţional „Mircea Eliade” din Reşiţa în parteneriat cu Muzeul Banatului Montan din Reşiţa şi Parohia Câlnic.

El a constat într-o prezentare power-point, discuţii libere, lucrări practice, ateliere de creativitate, jocul unirii etc. Dezbaterea pe această temă au susţinut istoricii dr. Livia Magina, Minodora Damian şi pr. Valentin Popovici. În încheiere doamnele prof. Floarea Surulescu şi Cornelia Bribete, în calitate de gazde, au mulţumit celor prezenţi pentru colaborare şi reuşita evenimentului.

Manifestarea a continuat a doua zi la Şcoala din Câlnic la clasa doamnei prof. Ileana Pârvu şi s-a încheiat duminică 25 ianuarie în biserica „Sf. Apostoli Petru şi Pavel” din localitate cu o expoziţie fotografică şi o scurtă prezentare a evenimentelor legate de acest moment istoric.

Data: 26 ianuarie 2015 • Vizualizări: 455