Misiune la românii de pe Valea Moravei – Serbia

Misiune la românii de pe Valea Moravei – Serbia
Preasfințitul Părinte Lucian Episcopul Caransebeșului va efectua în a doua zi de Paște o vizită misionară la românii de pe Valea Moravei din Serbia.
În a treia zi a Sfintelor Paşti, Preasfințitul Părinte Lucian Episcopul Caransebeșului va oficia Sfânta Liturghie alături de Preasfințitul Părinte Daniil Episcop-administrator al Episcopiei Dacia Felix în parohia ortodoxă românească de pe Valea Moravei din Serbia. Preasfințitul Părinte Episcop Lucian va rosti un cuvânt de învățătură iar la final va împărți credincioşilor iconiţe, calendare, reviste şi CD-uri cu muzică religioasă în limba română, daruri din partea Episcopiei Caransebeşului.

Românii din Valea Moravei și din Valea Timocului au fost văduviţi de slujbe în limba proprie din anul 1833, când în toate bisericile construite în satele de români au fost aduşi preoţi sârbi. Aici se află 154 de sate pur româneşti şi aproximativ 40 de localităţi mixte, unde românii vieţuiesc alături de fraţii sârbi. Numărul românilor din regiunea amintită este estimat la 350.000.

Data: 1 aprilie 2010 • Vizualizări: 1857