Misiune românească la Malainiţa în Timoc

Misiune românească la Malainiţa în Timoc

Album foto
O delegaţie a Episcopiei Caransebeşului a vizitat parohia Malainiţa din Valea Timocului
Autor: Serviciul Prezidial
Potrivit hotărârilor Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române şi a îndrumărilor Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Episcopia Caransebeşului a efectuat numeroase vizite misionare la românii ortodocşi de la sudul Dunării din Valea Timocului şi Valea Moravei.

În acest context, duminică 21 noiembrie 2010, la praznicul Intrării în Biserică a Maicii Domnului, Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului a efectuat o vizită misionară la românii din Valea Timocului, mai precis la parohia Malainiţa din protopopiatul Daciei Ripensis. Preasfinţia Sa a fost însoţit de o delegaţie de clerici şi teologi din Episcopia Caransebeşului şi a slujit la invitaţia Preasfinţitului Părinte Daniil, episcopul Daciei Felix şi cu delegaţia Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

Cu acest prilej, cei doi ierarhi au săvârşit Sf. şi dumnezeiasca Liturghie în cadrul căreia au hirotonit întru preot pe diaconul Ioan Micu, pentru a sluji în comunitatea credincioşilor din Malainiţa şi acelorlalţi credincioşi din Valea Timocului. Părintele Ioan Micu este fiu al Eparhiei Caransebeşului, absolvent al Seminarului Teologic „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeş şi al Facultăţii de Teologie din cadrul Universităţii „Eftimie Murgu” din Reşiţa.

La finalul Sf. Liturghii, Preasfinţitul Părinte Lucian a ţinut un cuvânt de învăţătură. Totodată Ierarhul a adresat preoţilor şi credincioşilor şi un cuvânt de întărire din partea Patriarhului României, Preafericitul Părinte Daniel.

Cuvânt de mulţumire a fost adresat şi de către Ierarhul locului, Preasfinţitul Părinte Daniil, care a ţinut să precizeze că Patriarhia Română îşi caută fii duhovniceşti şi aleargă după oaia cea pierdută, potrivit îndemnului Mântuitorului Iisus Hristos, iar solidaritatea preoţilor şi a ierarhilor este o expresie a acestei misiuni de păstorire a tuturor românilor ortodocşi. Preasfinţia Sa a mulţumit şi părintelui protopop Bojan Alexandrovici, preoţilor slujitori şi a îndemnat pe noii misionari să lucreze neobosit pentru a aduna pe toţi românii de la sud de Dunăre în tinda Bisericii lor strămoşeşti.

În încheiere toţi cei prezenţi au primit iconiţe, compact discuri cu muzică religioasă în limba română, colinde româneşti, compact discuri video şi alte imprimate cu misiunea bisericii în ţară, după care a avut loc agapa frăţească, la care au luat parte toţi cei de faţă.

Începând cu anul 2008 Episcopia Caransebeşului, prin Ierarhul, preoţii şi credincioşii misionari sprijină activitatea misionară a Episcopiei Daciei Felix în Valea Timocului şi în Valea Moravei. De fiecare dată reprezentanţii Eparhiei au răspuns la chemarea fraţilor români de peste graniţă şi le-a fost alături constant sprijinind şi alăturându-se rugăciunilor lor de a avea Biserică şi slujbă în limba română.Data: 22 noiembrie 2010 • Vizualizări: 1148