Misiune şi slujire în comuniune

Misiune şi slujire în comuniune
Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Lucian și prin implicarea prea cucernicilor preoţi Petru Vasilescu şi Ioan Sârbu, un grup misionar, alcătuit din elevi ai Seminarului Teologic Liceal „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeş au ajuns şi în Municipiul Reşiţa în duminica a patra a Postului Păresimilor
Autor: Pr. Petru Berbentia
La orele dimineaţii, elevii şi profesorii lor au participat la Sfânta Liturghie săvârşită la Biserica cu hramul „Schimbarea la Faţă” din municipiul de pe Bârzava. La momentul potrivit s-au împărtășit foarte mai mulți credincioși, în special copii. În prezenţa multor credincioşi, elevul seminarist Vasile Bilan din anul IV, a rostit un cuvânt de învățătură despre Sfântul Cuvios Ioan Scărarul, dar şi despre înţelesul Evangheliei zilei, adică despre „Fericiri”.

La vreme de seară elevii au fost prezenţi în Biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din cartierul Govândari, pentru a participa la Vecernie. Slujba de seară a fost săvârşită de pr. Petru Vasilescu şi de preotul slujitor al bisericii-gazdă, Samuel Şendroni, iar elevii au dat răspunsurile liturgice şi au susţinut cântarea de strană.

După otpustul Vecerniei, elevul Mihai Roşeţ din anul III a susţinut o cateheză despre Taina Sfântului Maslu, apoi preotul profesor Petru Vasilescu a adresat un cuvânt celor prezenţi, explicând necesitatea punerii în practică a învăţăturilor pe care şcoala le oferă teoretic, prezenţa elevilor la parohii fiind o experienţă ce îi ajută în procesul de formare profesională.

În încheiere parohul Petru Berbentia a mulţumit pentru prezenţă, exprimând nostalgia vremilor când el însuşi a făcut „misiune” în parohiile apropiate. Apoi a mulțumit lui Dumnezeu pentru această zi minunată, părinţilor profesori şi elevilor pentru prezență și pentru cuvântul de învățătură și pentru momentele înălțătoare. Conform tradiţiei, cei doi preoţi slujitori au miruit pe toţi cei prezenţi.

Dumnezeu să călăuzească şi să ajute pe elevi şi profesorii lor, pentru a oferi şi alte asemnea clipe de bucurie.


Data: 27 martie 2017 • Vizualizări: 1905