Misiunea Bisericii în societatea contemporană în atenția preoților caransebeșeni

Misiunea Bisericii în societatea contemporană în atenția preoților caransebeșeni
Biserica parohială „Sf. Ier. Iosif cel Nou de la Partoș” din orașul-reședință eparhială a găzduit joi, 23 noiembrie 2017, o nouă întâlnire a preoților din Centrul pastoral-misionar Caransebeș. Manifestarea s-a desfășurat cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului.
Autor: Preot Eugen-Fabian Danilescu
Parohia „Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș” a găzduit joi, 23 noiembrie, întrunirea preoților aparținători Cercului pastoral-misionar Caransebeș, alături de ei fiind și părintele protopop Ilie-Florin Ciucur.

Întâlnirea a debutat cu săvârșirea Sfintei Liturghii de către un sobor de preoți, alcătuit din: pr. Ioan Dumitrașcu (Parohia Tincova), pr. Petru Damian (Parohia Păltiniș), pr. Aron Bob (Parohia Rugi), pr. Ianăș Ambruș (Parohia Sacu) și pr. Cosmin Brebu (secretarul Protopopiatului Caransebeș).

În cea de-a doua parte a întâlnirii Cercului pastoral-misionar au fost susținute două referate. Primul referat a fost expus de către pr. Ionel Remus Negru (Parohia Maciova), având ca temă „Păcatul homosexualității în contextul actual”, iar cel de al doilea referat a fost susținut de către pr. Cristian Mokesch (Parohia „Pogorârea Sfântului Duh” – Caransebeș), având ca temă „Sfântul Clement, episcop al Romei și «corinteana» lume postmodernă”. După prezentarea referatelor, au avut loc discuții referitoare la temele prezentate, dar și discuții despre pastorația și misiunea preotului în lumea de astăzi.

La finalul întâlnirii s-a stabilit data și locul următoarei întrunirii a Cercului, gazdă fiind Parohia „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” - Caransebeș, la data de 25 ianuarie 2018. În încheiere, părintele protopop Ilie-Florin Ciucur a multumit tuturor pentru prezenţă și slujire, urându-le tuturor un post binecuvântat și cu mult folos duhovnicesc.

Data: 24 noiembrie 2017 • Vizualizări: 738