Misiunea cu tinerii – o prioritate în Protopopiatul Moldova Nouă

Misiunea cu tinerii – o prioritate în Protopopiatul Moldova Nouă

Album foto
Marți, 10 noiembrie, biserica cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” din Moldova Nouă a găzduit întâlnirea preoților și a profesorilor de religie din Centrul Pastoral – Misionar Moldova Nouă
Autor: Serviciul Social-Misionar
La nivelul Protopopiatului Moldova Nouă, datorită eforturilor colective ale preoților și profesorilor de religie, coordonați de părintele protopop Bogoliub Martinovici, lucrarea cu copiii și tinerii reprezintă o prioritate de ordin pastoral-misionar.

Întrunirea preoților și a profesorilor de religie din Cercul pastoral Moldova Nouă

Astfel, marți, 10 noiembrie, biserica cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” din Moldova Nouă a găzduit întâlnirea preoților și a profesorilor de religie din Centrul Pastoral – Misionar Moldova Nouă. Întâlnirea a debutat cu săvârşirea Sfintei Liturghii, în cadrul căreia a fost susţinută o predică la Duminica a 25-a după Rusalii, de către părintele Dorin Nistoran de la Parohia Sichevița şi o cateheză cu tema „Sfânta Treime izvorul suprem al iubirii”, de către părintele Remus Căta de la Parohia Sfinții Împărați Constantin și Elena din Moldova Nouă.

În continuare, preoții împreună cu profesorii de religie din arealul cercului s-au întrunit pentru a dezbate referatul catehetic cu tema „Legătura dintre Biserică și Școală în formarea tinerilor”, susținut de prof. Claudia Mărculescu. De asemenea, părintele Gheorghe Băloi de la Parohia „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” Moldova Nouă, a prezentat o meditație biblică, pornind de la textul: „Căci noi împreună-lucrători cu Dumnezeu suntem; voi sunteţi ogorul lui Dumnezeu, zidirea lui Dumnezeu”.

Din încredințarea Preasfinţitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului în mijlocul preoților și al profesorilor a fost prezent părintele Mihai Ciucur – coordonatorul Departamentului de tineret, care a adresat un îndemn la unitatate și a îndemnat la o intensificare a activităților cu tinerii și copiii, având în vedere și faptul că anul 2016 a fost declarat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române ca „Anul omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox”.

Sfințirea noi săli de activități a Centrul de tineret „Sf. M. Mc. Varvara”

În după-amiaza aceleiași zile, părintele Mihai Ciucur, alături de părintele protopop Bogoliub Martinovici și dimpreună cu toți preoții centrului pastoral-misionar Moldova Nouă, a sfințit și inaugurat noua sală de activități a Centrului de tineret „Sf. M. Mc. Varvara”, situată în incinta Liceului Tehnologic „Clisura Dunării” din localitate. La eveniment a fost prezentă doamna directoare Mariana Lupu, cadre didactice, precum și un număr însemnat de copii și părinți, beneficiari ai centrului.

În cuvântul rostit cu acest prilej, părintele Mihai Ciucur a subliniat importanța cooperării între Biserică, Școală și familie, îndemnând părinții copiilor să se implice activ în activitățile centrului, pentru ca osteneala preoților și profesorilor să rodească în sufletul celor mici.

În încheiere părintele Ion Nedelcu – coordonatorul centrului a mulțumit tuturor pentru împreuna slujire precizând: „ne dorim prin acest centru să ajutăm copiii și tinerii orașului să se dezvolte frumos, să cultive dragostea și bunătatea. Am încredere în cadrele didactice care și-au arătat deschiderea față de aceste activități în regim voluntariat, le mulțumim și sunt sigur că împreună vom avea realizări frumoase în această lucrare de suflet”.

Centrul de tineret „Sf. M. Mc. Varvara” a fost inaugurat în vara acestui an, dar, până la acest moment, nu avea o sală proprie de activități. În protopopiatul Moldova Nouă funcționează, cu binecuvântarea chiriarhului, trei centre de tineret, două în orașul Moldova Nouă și unul în localitatea Pojejena.

Data: 12 noiembrie 2015 • Vizualizări: 785