Misiunea tinerilor teologi în Parohia Sat Bătrân

Misiunea tinerilor teologi în Parohia Sat Bătrân
În după amiaza zilei de 2 decembrie, un grup de tineri teologi studenți și elevi seminariști au participat la Slujba Vecerniei și au susținut un concert de colinde la Parohia Sat Bătrân din Protopopiatul Caransebeș
Autor: Serviciul Prezidial
Întrucât în Episcopia Caransebeșului există tradiția ca în Postul Nașterii Domnului și în Postul Sfintelor Paști, parohiile să organizeze seri duhovnicești, elevii școlilor de teologie din Episcopia Caransebeșului, împreună cu dascălii lor participă la astfel de manifestări.

Astfel, un grup de 10 studenți și elevi teologi, împreună cu pr. prof. Gheorghe Tistu au participat marți, 12 septembrie, la o seară duhovnicească organizată de Parohia Sat Bătrân din Protopopiatul Caransebeș. Aceștia au dat răspunsurile la Slujba Vecerniei, după care au susținut un concert de colinde, în fața credincioșilor prezenți.

După Slujba Vecerniei cuvântul de învățătură a fost rostit de către părintele protosinghel Casian Rușeț, cadru didactic la cele două instituții teologice. Sfinția Sa a vorbit despre importanța cultivării virtuților creștinești în vederea regenerării morale a societății, dar mai ales în vederea desăvârșirii. În acest sens, părintele a făcut referire la Ps. 23, 3-6, unde psalmistul afirmă valorile prin care omul se poate „sui în muntele Domnului și poate sta în locul cel sfânt al Lui”. În continuare a fost transmis și cuvântul chiriarhului de întărire duhovnicească, precum și îndemnul de a redescoperi valorile duhovnicești ale Bisericii strămoșești. Din partea Preasfinției Sale au fost oferite credincioșilor iconițe cu calendar pentru anul 2016.

După intonarea unui recital de colinde, în interpretarea tinerilor membrii ai corului „Tibiscum” al Secției de Teologie din Caransebeș, preotul paroh Ion Vela a mulțumit invitaților pentru osteneală și credincioșilor pentru prezență. Sfinția sa a remarcat că pentru prima dată în istoria recentă a parohiei, un grup coral atât de bine pregătit nu a susținut un recital de colinde în biserica Parohiei Sat Bătrân.

Și în zilele următoare slujitori din mai multe parohii și mănăstiri din împrejurimi vor participa la serile duhovnicești organizate în această săptămână la Parohia Sat Bătrân.

Data: 3 decembrie 2015 • Vizualizări: 500