Mitropolitul Basarabiei a vizitat Episcopia Caransebeșului

Mitropolitul Basarabiei a vizitat Episcopia Caransebeșului

Album foto
La invitația Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, Înaltpreasfințitul Părinte Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarh al Plaiurilor a efectuat o vizită frățească la mai multe biserici și mănăstiri din Episcopia Caransebeșului
Autor: Serviciul Prezidial
La invitația Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, Înaltpreasfințitul Părinte Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarh al Plaiurilor a efectuat o vizită frățească la mai multe biserici și mănăstiri din Episcopia Caransebeșului.

Însoțit de Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului și de mai mulți colaboratori de la Centrul Eparhial din Caransebeș ierarhul basarabean a vizitat reședința episcopală din orașul de pe Timiș și Sebeș, care în prezent se află într-un amplu proces de renovare și înfrumusețare. În continuare cei doi ierarhi au vizitat Catedrala episcopală cu hramurile „Învierea Domnului” și „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul”, locaș de cult târnosit în anul centenarului instalării episcopului Miron Cristea în scaunul vlădicesc de la Caransebeş (1910 – 2010), de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, în fruntea unui sobor de arhierei, preoţi şi diaconi.

Cel de-al treilea obiectiv a fost Catedrala istorică „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, care are o istorie bogată, cu realizări şi evenimente importante pentru Caransebeş şi pentru trecutul întregului Banat și locul unde au fost instalați toți episcopii Caransebeșului. Și Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul”, a fost vizitată, sub a cărei solee își doarme somnul de veci primul episcop ortodox român al Caransebeșului, Ioan Popasu, precum și episcopul Emilian Birdaș, primul episcop după reînființarea episcopiei în anul 1994, fiind înmormântat în pronaos. Ierarhii au pus o lumânare și au înălțat o rugăciune pentru odihna sufletelor înaintașilor.

Totodată, cei 2 ierarhi au vizitat mănăstirile Teiuș, Piatra Scrisă. Brebu, Vasiova precum și bisericile „Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș” și „Schimbarea la Față” din municipiul Reșița. Înaltpreasfinția Sa a consemnat în toate evengheliile din sfintele locașuri vizitate, exprimându-și bucuria și felicitarea pentru toată activitatea Preasfințitului Părinte Lucian dimpreună cu ai săi colaboratori. Părintele Episcop Lucian i-a dăruit Înaltpreasfințitului Petru o icoană, o cădelniță, precum și alte daruri pentru întreaga delegație din Basarabia.

Data: 7 iulie 2017 • Vizualizări: 2243