Moaștele Sfântului Ierarh Nicolae în Episcopia Caransebeșului

Moaștele Sfântului Ierarh Nicolae în Episcopia Caransebeșului

Album foto
În această seară moaștele Sfântului Ierarh Nicolae au poposit în municipiul Caransebeș, fiind întâmpinate de mai mulți ierarhi, preoți și credincioși
Autor: Serviciul Prezidial
În această seară moaștele Sfântului Ierarh Nicolae au poposit în municipiul Caransebeș, fiind întâmpinate de mai mulți ierarhi, preoți și credincioși. Mâna dreaptă a Sfântului Nicolae ce se păstrează la Biserica „Sfântul Gheorghe Nou” din București a fost adusă spre închinare în Episcopia Caransebeșului cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel. Sfintele odoare au fost întâmpinate la Catedrala istorică „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Caransebeș, fiind oficiată aici o slujbă de mulțumire, iar apoi s-a mers în procesiune până la Catedrala episcopală „Învierea Domnului” și „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din centrul civic al municipiului.

Sfintele moaște au fost depuse spre închinare în interiorul sfântului locaș, iar în continuare Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Slujba Vecerniei, în prezența Preasfințitului Părinte Siluan, Episcop ortodox român al Ungariei și a Preasfințitului Părinte Paisie, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, precum și a autorităților centrale, județene și locale, dar și a numeroși credincioși.

„Am considerat ca în acest an închinat educației religioase a tineretului creștin ortodox să avem în cetatea Caransebeșului spre închinare și cinstire moaștele Sfântului Nicolae, pentru că acest sfânt este un iubitor al tinerilor și copiilor, dar și copiii îl iubesc pe el. Sfântul Ierarh Nicolae, Arhiepiscopul Mirelor Lichiei, ne îndeamnă pe toți la mărturisirea dreptei credințe, la blândețe, dar și la fermitate și demnitate, pentru că în vremurile în care trăim avem nevoie cu toții, tineri de toate vârstele, de încurajare și îmbărbătare, iar aceasta nu vine de altundeva decât de la sfinții care au călcat pe urmele lui Hristos, printre care și Sfântul Ierarh Nicolae, făcătorul de minuni. Îi mulțumim Bunului Dumnezeu că pentru prima dată în Caransebeș au ajuns moaștele Sfântului Nicolae și îl rugăm să binecuvinteze aceste zile de bucurie în Eparhia noastră”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.

Sfântul Ierarh Nicolae fiind un sfânt iubit de către tineri, foarte mulți tineri au venit să se închine sfintelor moaște, dintre care copii și tineri de la centrele de tineret ale Episcopiei Caransebeșului, însoțiți de coordonatorii lor.

Racla cu sfintele moaște va rămâne spre închinare și cinstire la Caransebeș până luni, 9 mai, timp în care credincioșii caransebeșeni, dar și cei care vin cu evlavie din alte regiuni vor avea posibilitatea să se roage Sfântului Nicolae, care mijlocește înaintea lui Dumnezeu pentru cei care cu credință se roagă și îi cinstesc pe sfinți.


Data: 7 mai 2016 • Vizualizări: 917