Moaștele Sfântului Nectarie în Episcopia Caransebeșului

Moaștele Sfântului Nectarie în Episcopia Caransebeșului

Album foto
Cu prilejul sărbătoririi hramului Catedralei episcopale din Caransebeș, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, sâmbătă, 26 aprilie, au fost aduse spre închinare, în Episcopia Caransebeșului, moaștele Sfântului Ierarh Nectarie Taumaturgul, de la mănăstirea Radu Vodă din București
Autor: Serviciul Prezidial
Cu prilejul sărbătoririi hramului Catedralei episcopale din Caransebeș, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, sâmbătă, 26 aprilie, au fost aduse spre închinare, în Episcopia Caransebeșului, moaștele Sfântului Ierarh Nectarie Taumaturgul, de la mănăstirea Radu Vodă din București.

Sfintele moaște au fost aduse de o delegație de ierarhi condusă de către Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor. Racla cu sfintele moaște ale Sf. Nectarie a fost întâmpinată la reşedinţa episcopală de Preasfințitul Părinte Lucian, după care a fost purtată în procesiune la Catedrala episcopală „Învierea Domnului” din Caransebeș, de către ierarhi, preoți și diaconi din localitate și împrejurimi, şi foarte mulţi credincioși bănățeni.

În continuare a fost înconjurată Catedrala episcopală, iar mai apoi s-a oficiat Slujba Privegherii urmată de Acatistul Sfântului Nectarie, de către un sobor de preoţi şi diaconi. De asemenea la slujbă au participat elevi seminarişti şi studenţi teologi, maici precum şi un număr însemnat de credincioşi. La final toți cei prezenți au primit iconițe și pliante cu viața Sfântului Nectarie din Eghina.


Data: 26 aprilie 2014 • Vizualizări: 1312