Moaștele Sfinților Împărați au ajuns în Episcopia Caransebeșului

Moaștele Sfinților Împărați au ajuns în Episcopia Caransebeșului

Album foto
Racla cu moaștele Sfinților Împărați Constantin și Elena de la catedrala patriarhală din București au ajuns la Caransebeș
Autor: Serviciul Prezidial
Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, o delegație condusă de Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a adus racla cu moaștele Sfinților Împărași Constantin și Elena de la Catedrala patriarhală din București. Moaștele au fost întâmpinate la Centrul eparhial din Caransebeș, de Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului și au fost purtate în procesiune până la Catedrala episcopală cu hramurile „Învierea Domnului” și „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul”.

După înconjurarea catedralei, au fost depuse în sfântul locaș alături de racla cu moaștele Sfântului Iosif cel nou de la Partoș și moaștele Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, spre închinare și binecuvântarea credincioșilor caransebeșeni. În continuare Preasfințitul Părinte, Lucian, Episcopul Caransebeșului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit slujba vecerniei cu litie, în prezența a unui număr însemnat de credincioși.

Preasfințitul Varsanufie Prahoveanul a dăruit i-a dăruit Preasfințitului Lucian, din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, icoana și medalia omagială a Sfinților Împărați și cartea lui Eusebiu de Cezarea cu viața Sfântului Împărat Constantin. La final au susținut un recital de colinde Corul catedralei episcopale din Caransebeș, Corul studenților teologi din Caransebeș şi Grupul psaltic al Episcopiei Caransebeşului.


Data: 7 decembrie 2013 • Vizualizări: 1513