Moaştele Sfintei Maria Magdalena în Episcopia Caransebeşului

Moaştele Sfintei Maria Magdalena  în Episcopia Caransebeşului

Album foto
În seara zilei de sâmbătă, 22 aprilie, moaștele Sfintei Maria Magdalena aduse de o delegație condusă de Preasfințitul Părinte Galaction, Episcopul Alexandriei și Teleormanului, de la mănăstirea Pantocrator, au ajuns în Episcopia Caransebeșului
Autor: Serviciul Prezidial
În seara zilei de sâmbătă, 22 aprilie, moaștele Sfintei Maria Magdalena aduse de o delegație condusă de Preasfințitul Părinte Galaction, Episcopul Alexandriei și Teleormanului, de la mănăstirea Pantocrator, au ajuns în Episcopia Caransebeșului. Sfintele odoare au fost întâmpinate la Catedrala istorică „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” de către Preasfințitul Părinte Lucian Episcopul Caransebeșului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi în prezența unui număr mare de credincioși.

După un moment de rugăciune în fața catedralei au fost purtate în procesiune în jurul locașului de cult după care au fost depuse spre închinare în interiorul bisericii alături de moaștele Sfântului Pantelimon și icoanele făcătoare de minuni de la Mănăstirea Călugăra și de la Parohia Măru.

„În anul omagial al sfintelor icoane, al iconarilor și pictorilor bisericești, Mântuitorul Iisus Hristos ne-a ajutat să aducem în Eparhia Caransebeșului aceste odoare de mare preț pentru viața noastră duhovnicească în Hristos. Pentru prima dată se întâlnesc în cetatea Caransebeșului cele două icoane făcătoare de minuni ale Maicii Domnului, cele mai cunoscute icoane făcătoare de minuni din Banat. De asemenea, tot pentru prima dată avem bucuria să primim moaștele sfintei mironosițe Maria Magdalena, cea care L-a văzut pe Mântuitorul înviat și care s-a bucurat cea dintâi de Învierea Lui. Astăzi în ajunul hramului Catedralei Episcopale din Caransebeș vine la noi mironosița femeie, evlavioasa femeie, ca să binecuvinteze clerul și poporul binecredincios din Banatul de Munte”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.

Mâine sfintele moaște precum și cele 2 icoane vor fi purtate în procesiune la Catedrala nouă care își va sărbători hramul, unde vor sta toată ziua spre închinare.


Data: 22 aprilie 2017 • Vizualizări: 7767