Modele demne de urmat pentru tineri

Modele demne de urmat pentru tineri

Album foto
Luni, 28 noiembrie, a fost prezentată la Reșița piesa de teatru „Calea Adevărului”, de către Compania de Teatru „Civic Art CvM” din Bucureşti
Autor: Serviciul Prezidial
Foarte mulți copii și tineri din centrele de tineret ale Episcopiei Caransebeșului, studenți teologi, elevi seminariști, dar și adolescenți din Reșița și persoane de toate vârstele au umplut sala de spectacole a Teatrului de Vest din Reșița, luni, 28 noiembrie. Auditoriul a fost încântat de către actorii de la Compania de Teatru „Civic Art CvM” Bucureşti, care au jucat piesa de teatru „Calea Adevărului”, dedicată Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul, tipografilor bisericeşti şi educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox.

La această manifestare a participat și Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, oameni de cultură, fiind prezenți de asemenea și preoți din municipiul reședință de județ și nu numai.

„Am transmis publicului excepțional din această seară, în mare parte format din copii și tineri, mesajul de credință, datoria noastră a românilor, a fiecăruia, nu doar a unei companii de teatru, aceea de a ne cinstii înaintașii. Îndemnul nostru este că nu trebuie să ne uităm înaintașii și în egală măsură trebuie să ne păstrăm credința ortodoxă care o avem de la strămoșii noștri”, a subliniat Marian Ciripan, regizor și actor.

Evenimentul organizat de Episcopia Caransebeșului, Protopopiatul Reșița, în parteneriat cu Teatrul de Vest-Reșița face parte din seria acțiunilor dedicate anului comemorativ al Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul.

„Pe lângă contextul istoric actorii au transmis și un mesaj duhovnicesc, acela al iertării, dimensiunea iertării în spiritualitatea creștină, faptul că iertarea trece dincolo de granițele istoriei, ieratrea rămânând în fond un apanaj și o bucurie pe care Mântuitorul ne-o oferă în orice clipă a vieții noastre. Sperăm ca mesajul profund din această seară să fi ajuns la inimile tinerilor care au nevoie de modele și considerăm că Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul, deși vine din altă epocă, rămâne un exemplu pentru tânărul de astăzi și poate să devină un reper pentru maturul din societatea de mâine”, a arătat părintele arhimandrit Casian Rușeț, secretar eparhial al Episcopiei Caransebeșului.

Compania de Teatru „Civic Art CvM” Bucureşti, încurajată de binecuvântarea primită din partea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a prezentat în mai multe orașe din țară piesa de teatru „Calea Adevărului”, care a avut un succes și un impact deosebit.

Data: 29 noiembrie 2016 • Vizualizări: 410