Moment festiv pentru teologii din Caransebeș

Moment festiv pentru teologii din Caransebeș

Album foto
Astăzi, la sărbătoarea Sfinților Împărați Constantin și Elena s-au desfășurat festivităţile de absolvire a studiilor pentru elevii și studenţii teologi din Caransebeș
Autor: Serviciul Cultural
Astăzi, la sărbătoarea Sfinților Împărați Constantin și Elena s-au desfășurat festivităţile de absolvire a studiilor pentru elevii și studenţii de la instituţiile de învăţământ teologic din Episcopia Caransebeşului. Întrucât Paraclisul Episcopal din curtea Seminarului Teologic „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeș are hramul sărbătorii de astăzi a fost săvârșită Sfânta Liturghie aici de către părintele arhimandrit Casian Rușeț, consilier cultural al eparhiei în prezența Preasfințitului Părinte Lucian.

La sfânta slujbă au participat elevii și studenți teologi, conducerea celor două instituții de învățământ teologic, precum și părinții adolescenților. Răspunsurile liturgice au fost date de un grup de elevi și studenți dirijați de părintele profesor Petru Paica. După Sfânta Liturghie elevii și studenții teologi au predat cheia colegilor mai mici în fața sfântului locaș.

„Ne-am bucurat foarte mult că Dumnezeu a rânduit ca în acest an al unității de credință și de neam și în anul făuritorilor Marii Uniri să oficiem chiar la sărbătoarea Sfinților Împărați Constantin și Elena Liturghia festivă, în biserica din incinta Seminarului ce are hramul acestei sărbători”, a arătat Preasfințitul Părinte Lucian.

În continuare la demisolul Catedralei Episcopale „Învierea Domnului” și „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Caransebeș, în prezența ierarhului, a conducerii Universității „Eftimie Murgu” din Reșița, a profesorilor, a masteranzilor, a studenților teologi și a elevilor seminariști, a avut loc Cursul festiv pentru promoţia 2017-2018. Prelegerea festivă a fost susținută de către părintele conf. univ. dr. Florin Dobrei.

„Avem o bucurie în plus deoarece o nouă generație de teologi va ieși la propovăduirea cuvântului evangheliei Mântuitorului Hristos. Aici la Caransebeș a existat deja o tradiție frumoasă în privința învățământului teologic și cu ajutorul lui Dumnezeu continuăm această tradiție, chiar dacă nu avem prea mulți candidați și implicit absolvenți, totuși în unitate de credință și de simțire continuăm această lucrare sfântă în Episcopia noastră, care are un parteneriat durabil și viabil cu Universitatea din Reșița. Avem aici un Seminar Teologic de tradiție, avem o secție de teologie care continuă învățământul superior al Academiei Teologice din Caransebeș și a Institutului Teologic-Pedagogic, iar bucuria noastră este deplină pentru că încă mai sunt tineri care doresc să studieze teologia, născuți în județul nostru, dar și din alte părți”, a adăugat Părintele Episcop Lucian la cursul festiv.

La final studenții ce au participat în această perioadă la simpozioanele studențești ce s-au desfășurat în țara noastră au primit diplome și premii.


Data: 21 mai 2018 • Vizualizări: 1321