Momente de bucurie pentru începutul Noului An școlar, la Școala Primară Dealu-Mare, Reșița!

Momente de bucurie pentru începutul Noului An școlar, la Școala Primară Dealu-Mare, Reșița!
La Școala Primară Dealu-Mare, Reșița, în prima zi de școală, toți copiii au primit rechizite școlare, iar, cei care au fost prezenți la școală fără ghiozdan, au primit unul nou, complet echipat cu cele necesare pentru un început de an școlar
Autor: Pr. dr. Borislav Tasici
În credința ortodoxă fiecare an, este ,,Anul mântuirii”, fiecare început, este timpul înmulțirii darurilor primite de la Dumnezeu. Se constată tot mai mult că actul religios misionar, nu are numai o consecință cultică sau spirituală, ci el influențează și viața socială, aduce spor și bucurie vieții într-o parohie, școală sau comunitate.

În acest context, la festivitatea de început al Noului An școlar, îndată după rânduiala slujbei, a rugăciunilor de binecuvântare, ne-am dorit să împlinim două aspecte esențiale, definitorii: rugăciunea și faptele milei creștine. Drept urmare, la Școala Primară Dealu-Mare, Reșița, în prima zi de școală, toți copiii au primit rechizite școlare, iar, cei care au fost prezenți la școală fără ghiozdan, au primit unul nou, complet echipat cu cele necesare pentru un început de an școlar.

Scopul a fost acela, de a duce bucurie în sufletul elevilor, care, cei mai mulți dintre ei aparțin unor familii ce întâmpină multe dificultăți din cauza situației economice precare. Amintim că, în zilele trecute zeci de copii ce provin din familii numeroase, și, care locuiesc în zone defavorizate au primit acasă rechizite, haine și alimente, în acest prag de nou un început.

Prețuim și consemnăm cu recunoștință pe toți cei implicați în slujirea semenului, în diferitele proiecte sociale și misionare, desfășurate la Centrul Cultural-Misionar Tabor, din cadrul parohiei „Adormirea Maicii Domnului”, din Reșița.

Tuturor copiilor, multă sănătate și înțelepciune, pace și mântuire!


Data: 12 septembrie 2017 • Vizualizări: 586