Munca şi bucuria unei zile de vară

Munca şi bucuria unei zile de vară
Sâmbătă, 13 iunie, copiii Centrului de tineret din Parohia Forotic au curăţat şi ecologizat locul Izvorului Sfintei Elena, petrecând astfel într-un mod cu totul deosebit o zi de vară alături de prieteni
Autor: Serviciul Social-Misionar
Sâmbătă, 13 iunie, copiii Centrului de tineret din Parohia Forotic, Protopopiatul Reșița, însoţiţi de părintele paroh Olimpiu Silaghi şi doamna preoteasă, au trăit experienţa împletirii muncii cu buna dispoziţie, joaca şi petrecerea, într-un mod cu totul deosebit a unei zile de vară, alături de prieteni.

Dis-de-dimineaţă, întruniţi în faţa bisericii parohiale, s-a constituit grupul de „excursioniști-muncitori”, doritori să realizeze un lucru bun, izvorât din sufletul curat al copilăriei. Astfel s-a pornit spre Izvorul Sfintei Elena, un loc frumos din mijlocul pădurii, o oază de linişte şi de reculegere, realizat în anul 2013 de către familiile Buda Ion şi Novac Cristian şi sfinţit la 16 iunie 2013.

În timp, datorită neglijenţei, lipsei de respect faţă de truda oamenilor de bine, acest loc minunat s-a deteriorat, căpătând un aspect neîngrijit şi suferind câteva lipsuri. Pornind de la această observaţie, tinerii au hotărât să de-a o mână de ajutor şi astfel au purces la curăţirea locului şi a împrejurimilor.

„S-a curăţat şi ecologizat locul, îmbinându-se munca cu buna dispoziţie şi prietenia. Putem spune că o astfel de zi petrecută împreună, ne ajută să ne cunoaştem mai bine în diversele ipostaze ale omului, nu doar cea clasică preot-credincios, ci şi a împreună-lucrători şi doritori de bine. Astfel de activități vor continua în această vară, urmând ca în luna iulie să se efectueze excursii la Anina, şi la mănăstirile din zonă, iar în luna august să se organizeze o tabără de obiceiuri şi tradiţii bănăţene”, a subliniat părintele Olimpiu Silaghi.

După finalizarea curăţeniei, tinerii au pornit într-o frumoasă călătorie prin pădure şi pe drumul ce leagă Foroticul de Surducu Mare, iar la final s-au bucurat de o masă în aer liber, servită la marginea pădurii, la aer curat, dătător de linişte şi relaxare.

Data: 16 iunie 2015 • Vizualizări: 466