Noaptea Muzeelor la Reşiţa

Noaptea Muzeelor la Reşiţa
Noaptea Muzeelor este un eveniment cultural organizat împreună de mai multe muzee și instituții de cultură dintr-o localitate sau țară în care unitățile rămân deschise până târziu în noapte
Autor: Pr. Valentin Popovici
Evenimentul urmărește să aducă cât mai mulți vizitatori la aceste instituții culturale. Prima „Noapte a Muzeelor” a avut loc în anul 1997 la Berlin în Germania, iar din anul 2004 s-a extins în toată Europa. În România, peste patruzeci de muzee și-au așteptat vizitatorii în nocturnă, printre care şi Muzeul Banatului Montan din Reşiţa.

Evenimentul a debutat la Câlnic cu o piesă de teatru în regia şi interpretarea actorului Eugen Pădureanu. Programul acestei duble sărbători a cuprins expoziţia itinerantă „Migraţia înspre spaţiul Dunării”. Colonizarea germanilor în secolul al XVIII-lea, atelier de creaţie în curtea muzeului privind tehnica quilling, împărţite de către elevii Şcolii cu clasele I-VIII Nr. 7 vizitatorilor, încheindu-se cu vernisajul expoziţiei de „Aparatura cinematografică” coordonată de Andrei Bălbărău de la Asociaţia Cogito, având drept partener Casa de Cultură a Studenţilor din Reşiţa. Şi în acest an numărul celor prezenţi a fost neaşteptat de mare, interesul pentru acest eveniment a adus zeci de vizitatori în incinta muzeului reşiţean.

Data: 21 mai 2013 • Vizualizări: 624